Κορονοϊός: Στους 330 οι αστυνομικοί που είναι θετικοί στον ιό στη Θεσσαλονίκη

intime

Από τα περίπου 550 κρούσματα κορoνοϊού στο αστυνομικό προσωπικό, τα 330 είναι αστυνομικοί που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη, στην οποία και αυτή τη στιγμή είναι στραμένη τα βλέματα λόγω της ασφυκτικής κατάστασης που επικρατεί στις ΜΕΘ. 

Αυτά τα ανησυχητικά δείγματα αποτέλεσαν και μέρος της δήλωσης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. «…καλώ όλους τους αστυνομικούς να είναι πολύ προσεκτικοί στην εξωυπηρεσιακή και κοινωνική τους ζωή, έτσι ώστε αυτό το πολύτιμο κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα -το προσωπικό της Αστυνομίας στην εποπτεία των μέτρων- να παραμείνει στην υπηρεσία της χώρας και της κοινωνίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο φόβος της πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας είναι η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού σε υπηρεσίες που λειτουργούν κυρίως ως ομάδες, όπως ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ., ΔΡΑΣΗ και άλλες ίδιου τύπου, αναφέρει δημοσίευμα του Ελ. τύπου.

Στο μεταξύ, αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν την Τρίτη συνολικά 62.934 ελέγχους και κατέγραψαν 1.731 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 262.250€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε ένα κατάστημα για μη τήρηση της απαγόρευσης πώλησης βιομηχανικών ειδών.

Την ίδια ώρα, εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου, τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώνουν ότι πολλοί φορείς, συνδικάτα, σύλλογοι έχουν εξαγγείλει… συναθροίσεις, αναφέροντας κάποιοι από αυτούς πως θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Οταν ρωτήθηκε σχετικά ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε:

«Γίνεται μακάβρια αυτή η συζήτηση. Γιορτή για φέρετρα δεν ήταν ποτέ ούτε θα αφήσουμε να γίνει φέτος το Πολυτεχνείο. Το Πάσχα, την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου φυλάξαμε τις γιορτές και προστατεύσαμε τους εαυτούς μας. Ετσι, θα γίνει και με τη 17η Νοεμβρίου»

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Στο τραπέζι να μετατραπεί το Βελλίδειο σε κέντρο νοσηλείας Covid-19



via Ειδησεις https://ift.tt/2IrS9eG

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη