Έλληνας δάσκαλος ένας από τους «Ήρωες» της καινούργιας παγκόσμιας καμπάνιας του Viber!

Έλληνας δάσκαλος ένας από τους «Ήρωες» της καινούργιας παγκόσμιας καμπάνιας του Viber!

Η δημοφιλής πλατφόρμα μηνυμάτων γιορτάζει τα 10ά της γενέθλια με μια μίνι σειρά 14 επεισοδίων γύρω από τους χρήστες της, από την Ελλάδα ως την Ουκρανία και το Νεπάλ, που χρησιμοποίησαν το Viber κυριολεκτικά για να αλλάξουν τις ζωές τους. Ένας από αυτούς είναι ο Μάριος Μάζαρης, που χρησιμοποίησε την εφαρμογή για να συνεχίσει τα μαθήματα στην τάξη του κατά τη διάρκεια της καραντίνας του Μαρτίου.

Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2020 – H Rakuten Viber, η κορυφαία εφαρμογή για δωρεάν και εύκολη επικοινωνία στην Ελλάδα, ανακοινώνει μια σειρά 14 επεισοδίων που αφηγούνται πραγματικές ιστορίες του πώς ζωές ανθρώπων άλλαξαν τα τελευταία δέκα χρόνια χάρη στο Viber. Για τα γενέθλιά του, το Viber γιορτάζει φωτίζοντας πραγματικούς ανθρώπους και τις συγκινητικές τους ιστορίες -αυτό που μετράει περισσότερο δηλαδή: Το πώς μια εφαρμογή μηνυμάτων άλλαξε τον κόσμο τους, αποδεικνύοντας πως πίσω από κάθε συνομιλία υπάρχει μια αληθινή ιστορία.

Μια από τις πιο συγκινητικές ιστορίες έχει για πρωταγωνιστή έναν Έλληνα «ήρωα». Ο Μάριος Μάζαρης, ένας δάσκαλος Δ' Δημοτικού σε σχολείο του Κερατσινίου, έγινε είδηση νωρίτερα φέτος όταν χρησιμοποίησε το Viber για να μείνει σε επαφή και να συνεχίσει τα μαθήματα με την τάξη του, δίνοντας στους μαθητές έξυπνες και αστείες ασκήσεις κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω του COVID-19, την άνοιξη. Ο Μάριος σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το Viber γιατί είναι πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα, εύκολο στη χρήση και κυρίως γιατί υποστηρίζει όλα τα πολυμέσα που ήθελε να χρησιμοποιήσει στην τάξη του.

Επίσης, το γεγονός ότι όλοι οι γονείς διαθέτουν κινητό τηλέφωνο σήμαινε ότι κανένας από τους μαθητές του δεν θα έχανε το μάθημά του, το οποίο προγραμμάτιζε για 2 μέρες καθημερινά. Το πείραμα σημείωσε τεράστια επιτυχία, με την τάξη του να διατηρεί το κίνητρό της καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου που δεν υπήρχαν μαθήματα στο σχολείο. Μπορείς να δεις την συγκινητική ιστορία του Μάριου εδώ.

Η μίνι σειρά φιλοξενεί κι άλλες δυνατές ιστορίες από την περίοδο της καραντίνας, όπως αυτή ενός γιατρού από την Ουκρανία που έλυσε το πρόβλημα των συναδέλφων του που δεν μπορούσαν να πάνε στο νοσοκομείο τους όταν σταμάτησαν να λειτουργούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ή μιας γιατρού από τη Βουλγαρία που έφερε σε επαφή τους γονείς με τα πρόωρα μωρά τους μέσω από βιντεοκλήσεις στο Viber αλλά και μιας εργαζόμενης στο μάρκετινγκ από τις Φιλιππίνες που μετατράπηκε σε ζαχαροπλάστη, εμπνέοντας τους γύρω της να ξεκινήσουν ένα καινούργιο χόμπι στο σπίτι τους.

Όλες οι αληθινές ιστορίες (από κάθε γωνιά του κόσμου, για παράδειγμα την Αλγερία, τη Ρωσία, το Ιράκ, τη Σερβία, το Νεπάλ και τη Σρι Λάνκα -μερικές από τις χώρες με «Ήρωες» του Viber) δείχνουν την ανθρώπινη πλευρά
της τεχνολογίας και τη δύναμη της κοινοποίησης.

Από τότε που ξεκίνησε την πορεία του, πριν 10 χρόνια, το Viber προσέφερε καινοτόμες λειτουργίες όπως δωρεάν κλήσεις VoIP, ομαδικές βιντεοκλήσεις, αστεία αυτοκόλλητα και κορυφαίες ρυθμίσεις ασφαλείας, ενσωματωμένες στην εφαρμογή, ώστε να εγγυηθούν μια απαράμιλλη εμπειρία στους χρήστες της. Δέκα χρόνια μετά το ξεκίνημά της, η εταιρεία ρίχνει το φως των προβολέων στους χρήστες της. Τους αληθινούς ανθρώπους που κρατούν τα τηλέφωνα.

«Πιστεύουμε πραγματικά ότι η επιτυχία της πλατφόρμας μας τα τελευταία δέκα χρόνια έχει να κάνει αποκλειστικά με τους χρήστες μας σε όλον τον κόσμο. Τους πραγματικούς ανθρώπους που χρησιμοποιούν το Viber για να επικοινωνήσουν με άλλους. Πίσω από κάθε συνομιλία στο Viber, υπάρχει μια αληθινή ιστορία. Αγαπάμε τους χρήστες μας και χαιρόμαστε που είμαστε μέρος της καθημερινότητάς τους.

Δίνει νόημα στη δουλειά μας η σκέψη ότι μέσα από αυτό που κάνουμε κάποιοι άνθρωποι μπορούν να εκφράσουν χαρά, ευτυχία, αγάπη ίσως ακόμη και λύπη -αληθινά συναισθήματα, με άλλα λόγια. Τους ευχαριστούμε και τους υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε το ταξίδι μαζί» λέει η Anna Znamenskaya, Chief Growth Office της Rakuten Viber.



via Ειδησεις https://ift.tt/3n9kHZx

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη