Τα μέτρα που θα ισχύσουν τα Χριστούγεννα, ο κωδικός στο 13033 για το ρεβεγιόν

Τα μέτρα που θα ισχύσουν τα Χριστούγεννα, ο κωδικός στο 13033 για το ρεβεγιόν

Δύο μέρες μείνανε για τα Χριστούγεννα και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να φύγει το 2020. Τα μέτρα είναι γνωστά, και όπως όλα δείχνουν θα είναι πολύ αυστηρά. Ρεβεγιόν μέχρι 9 άτομα και έλεγχοι της αστυνομίας ακόμα και με drone, καθώς ο κορονοϊός συνεχίζει να «απειλεί».  

Drones και έλεγχοι

Οι έλεγχοι της αστυνομίας αναμένεται να υπάρχουν σε περισσότερο βαθμό τις ημέρες των γιορτών.

Όλα δείχνουν ότι θα δοθεί έμφαση στις γειτονιές των Βορείων Προαστίων όπου σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ τις τελευταίες μέρες έχουν παρατηρηθεί αυξημένοι αριθμοί κρουσμάτων.

Οι έλεγχοι στα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας θα είναι εξονυχιστικοί ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν και στο ρεύμα της επιστροφής.

Τέλος οι βραδινές μετακινήσεις μετά τις 22:00

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί θα συνεχίσει να είναι σε ισχύ καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών, χωρίς κάποια εξαίρεση για την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Χωρίς κάλαντα φέτος

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε χθες στην ενημέρωση ότι, δεν θα ακουστούν ούτε τα κάλαντα αυτές τις γιορτές, καθώς δεν προβλέπεται μετακίνηση για το έθιμο της παραμονής Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΜΕΤΡΑ ΡΕΒΕΓΙΟΝ

Μετακίνηση 6 για Ρεβεγιόν

Ο «κωδικός για ρεβεγιόν», που θα στείλουμε για να πάμε από σπίτι σε σπίτι θα είναι ο αριθμός 6.

Με τον κωδικό - sms δηλαδή που μέχρι τώρα στέλναμε για να πάμε βόλτα το κατοικίδιο ή για σωματική άθληση. Τονίζεται, πώς αυτό θα συμβεί μόνο για τις ημέρες των γιορτών.

Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες

Επιτρέπεται η εκτέλεση λειτουργιών παρουσία πιστών τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα. Δηλαδή, στις 25 Δεκεμβρίου, την 1 η και 6 η Ιανουαρίου. Εντός του χώρου λατρείας επιτρέπεται ένα άτομο ανά 15 τ.μ., με 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων προς κάθε κατεύθυνση. Ο μέγιστος αριθμός παριστάμενων είναι 25 άτομα ενώ στην περίπτωση των Μητροπολιτικών Ναών τα 50 άτομα. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την παραμονή στον χώρο λατρείας.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2M5GGTX
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη