Εξαδάκτυλος: Ανοικτό το ενδεχόμενο να εμβολιαζόμαστε για κορονοϊό κάθε χρόνο

eurokinissi

Καθησύχασε ο κύριος Εξαδάκτυλος, μετά την νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, καθώς δήλωσε στον ΣΚΑΙ:«τα εμβόλια που βασίζονται στη νέα τεχνολογία, το m-RNA, μπορούν να προσαρμοστούν και δε θα έχουν πιθανότατα πρόβλημα με τη μετάλλαξη που παρατηρείται. Θα είναι αποτελεσματικά».

«Τα δεδομένα δεν είναι πλήρη για τη νέα μετάλλαξη και πρέπει να εξετάσουμε τα δεδομένα για να μπορέσουμε να πούμε τις επόμενες μέρες πόσο ανησυχητική είναι. Υπάρχει μια σπασμωδική αντίδραση από τις αρχές της Βρετανίας, καθώς από την αρχή της κρίσης του κορωνοϊού δε συμπεριφέρεται με αξιοπιστία παρά το γεγονός ότι όλοι υποληπτόμαστε το υψηλό επίπεδο της επιστήμης της. Η Μεγάλη Βρετανία συνολικά σε αυτή την πανδημία αν δούμε πώς αντιδρά από την αρχή δεν είναι ένα καλό παράδειγμα. Από την αρχή άλλοτε δεν υπήρχε ο ιός, άλλοτε τα μέτρα ήταν πολύ χαλαρά άλλοτε πολύ σκληρά, δεν είχε δηλαδή μια συγκεκριμένη γραμμή πλεύσης», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Όσο για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων μετά την νέα μετάλλαξη δήλωσε πως όχι μόνο μπορούν να προσαρμοστούν στις νέες μεταλλάξεις τα εμβόλια, αλλά και πως αυτή τη στιγμή ελέγχεται αν μπορεί να ανιχνευθεί από τους μοριακούς ελέγχους και τα rapid tests. Συγκεκριμένα είπε: «Tα εμβόλια που βασίζονται στη νέα τεχνολογία, το m-RNA, μπορούν να προσαρμοστούν και δε θα έχουν πιθανότατα πρόβλημα με τη μετάλλαξη που παρατηρείται. Θα είναι αποτελεσματικά. Η τεχνολογία που ακολουθούν τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna ακολουθούν άλλη τεχνολογία από αυτή του εμβολίου της γρίπης και είναι τέτοια που καλύπτει τις μικρές μεταλλάξεις. Δε χρειάζεται να πάμε στην ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου.»

Θα πρέπει ο κόσμος να εμβολιάζεται κάθε χρόνο;

Θα εξαρτηθεί από το πόση είναι η ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο, απάντησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, αφού οι άνθρωποι που νόσησαν δεν έχουν συμπληρώσει ούτε 12 μήνες, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο.

Ακόμη σχολίασε την απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει ανοικτά τα σύνορα με τη Μεγάλη Βρετανία λέγοντας «όταν στην πρώτη φάση οι χώρες που έκλεισαν τα σύνορα στην Κίνα είχαν πολύ μεγάλη διάδοση και αυτές που δεν τα έκλεισαν κι ήλεγχαν τους ταξιδιώτες δεν είχαν μεγάλη διάδοση».

Τέλος, προειδοποίησε πως δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού. «Το δεύτερο κύμα είναι εδώ, φουσκωμένο και περιμένουμε να το δούμε να κάμπτεται. Γιατί έχουμε δει μεν τους ανθρώπους που ανιχνεύονται θετικοί να μειώνονται, αλλά όταν ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι διψήφιος θα πάρουμε ανάσα. Μετά τις γιορτές μπορεί να είναι μειωμένος ο αριθμός τους.».



via Ειδήσεις https://ift.tt/3nCR8A3
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη