Τελευταία ευκαιρία για το πρόγραμμα ενίσχυσης ΜμΕ της Περιφέρειας Αττικής

eurokinissi

Παρατείνεται μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ύψους 200 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 (ΑΔΑ: Ω1ΥΞ7Λ7-ΞΔΗ).

Η σχετική παράταση δίνεται εν αναμονή της επίσημης έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του αιτήματος που κατέθεσε η Περιφέρεια Αττικής για τη διεύρυνση των ΚΑΔ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρηματικών κλάδων που πλήττονται από την πανδημία και χρήζουν έμπρακτης στήριξης. Στόχος μας είναι, αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, να ενισχύσουμε το δυνατόν περισσότερες πληττόμενες επιχειρήσεις. Έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι αναγνωρίζουμε το μέγεθος των οικονομικών και λειτουργικών προβλημάτων με τα οποία είναι αντιμέτωπες λόγω της πανδημίας και σ' αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για στήριξή τους. Για τον λόγο αυτό άλλωστε έχουμε υποβάλει και στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. αίτημα για να συμπεριληφθούν στην πρόσκληση επιπλέον ΚΑΔ πληττόμενων επιχειρήσεων, σε συνεργασία πάντα με τα συν-αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών».

Σημειώνεται πως με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη διασφαλίστηκαν, επιπλέον 50 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα με στόχο την ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων. Ο τρόπος και η μέθοδος διάθεσης του ποσού αυτού, θα καθοριστεί στην επικείμενη τροποποίησης της πρόσκλησης.

Συνολικά λοιπόν, το ποσό που θα διατεθεί μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Αττικής είναι 250 εκατ. ευρώ.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2IpXqUa
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη