Περιοδικές Εκθέσεις στον Αρχαιολογικό χώρο Θερμοπυλών


Περιοδικές Εκθέσεις στον Αρχαιολογικό χώρο Θερμοπυλών - Κτίρια ΥΠΠΟΑ 

Παρουσίαση δύο προπλασμάτων (μακέτες) με τίτλο: «Τοπογραφία Θερμοπυλών και η έκβαση της μάχης του 480 π.Χ.».

Με βάση τα γεωμορφολογικά δεδομένα της περιοχής και τις σχετικές περιγραφές των αρχαίων πηγών, επιχειρείται μία τοπογραφική αποτύπωση της ευρύτερης περιοχής των Θερμοπυλών (πρόπλασμα 1, κλ. 1:10.000), καθώς και μια  παρουσίαση του μεσαίου στενού και της έκβασης της μάχης του 480 π.Χ. (πρόπλασμα 2, κλ. 1:2000). Τα προπλάσματα εκτίθενται στις εγκαταστάσεις του ΥΠΠΟΑ, πλησίον Κολωνού, στον ίδιο χώρο όπου γίνεται και η κάτωθι έκθεση χαρακτικών.

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: "Ο Μαρινάτος στις Θερμοπύλες"

Η έκθεση φιλοξενείται στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης του Δήμου Λαμιέων. Έχει ως θέμα το χρονικό της ανασκαφής που διενεργήθηκε από τον καθηγητή Σπυρίδωνα Μαρινάτο στις Θερμοπύλες το καλοκαίρι του 1939 και περιλαμβάνει ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό αρχείο της Καθηγήτριας Ναννούς Μαρινάτου, κόρης του πρωτοπόρου Έλληνα Αρχαιολόγου.






Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη