Κρούσματα κορονοϊού και στο άσυλο ανιάτων Πάτρας

@asiloaniatonpatron  Facebook

Κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν τόσο σε φιλοξενούμενους όσο και σε εργαζόμενους στο άσυλο ανιάτων Πάτρας. 

Σύμφωνα με τo tempo24, υπάρχουν πληροφορίες για τρεις τρόφιμους και για έναν εργαζόμενο οι οποίοι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό.

Ήδη στο Ίδρυμα έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών τους, ενώ οι νοσούντες έχουν απομονωθεί από τους υπόλοιπους φιλοξενούμενους.

Σύμφωνα μάλιστα, με τo gnomip.gr ο ένας τρόφιμος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Η ανακοίνωση του ασύλου ανιάτων Πατρών:

Σας γνωρίζουμε ότι σε τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο, που πραγματοποιήσαμε σήμερα στο Ίδρυμα μας, στα πλαίσια των τακτικών μας ελέγχων που προβλέπονται από το Νόμο, σε συνεργασία με το ιδιωτικό εργαστήριο ΒΙΟΛΑΝ Α.Ε, διαπιστώθηκαν τέσσερα (4) θετικά κρούσματα : μια εργαζόμενη και τρείς τρόφιμοι. Να σημειωθεί ότι όλα τα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση για την ύπαρξη των θετικών κρουσμάτων, ενεργοποιήσαμε το πρωτόκολλο διαχείρισης ύποπτου θετικού κρούσματος του οποίου η εκπόνηση προβλέπεται από την Νομοθεσία και το έχουμε υποβάλλει στη Διεύθυνση Υγιεινής της ΠΔΕ

Ακολούθως προβήκαμε στις λήψεις δειγμάτων για την πραγματοποίηση μοριακών τεστ στο σύνολο του προσωπικού και σε 80 περιθαλπόμενους, που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα. Τα αποτελέσματα των νέων μοριακών τεστ αναμένονται.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3m2jhyS
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη