Οργή και επεισόδια στην Αλβανία μετά την δολοφονία ενός 25χρονου από αστυνομικό

Οργή και επεισόδια στην Αλβανία μετά την δολοφονία ενός 25χρονου από αστυνομικό

Σφοδρά επεισόδια στην Αλβανία μετά την δολοφονία 25χρονου από αστυνομικά πυρά το βράδυ της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου.

Σήμερα, Τετάρτη, εκατοντάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του υπουργείο Εσωτερικών στα Τίρανα και επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο. Την τελευταία στιγμή απετράπησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στην Αλβανία, οι οποίες απάντησαν με χημικά.

Ακολούθησε πετροπόλεμος, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο κτίριο. Παράλληλα, έχει πάρει φωτιά το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετηθεί έξω από το υπουργείο, ενώ σύμφωνα με τις αρχές στην Αλβανία, έχουν τραυματιστεί οκτώ άτομα.

{https://twitter.com/xhildinho/status/1336727454040395779?s=20}

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη το βράδυ, ένας 25χρονος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στην περιοχή Laprakë των Τιράνων. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός έκανε «ύποπτες κινήσεις» και τράπηκε σε φυγή όταν του είπαν να σταματήσει ενώ, πάντα σύμφωνα με τις αρχές, οπλοφορούσε.

{https://twitter.com/4PepGuardiola/status/1336741394195603459?s=20}

Όπως υποστηρίζει η αστυνομία το θύμα φέρεται να «έτρεξε, κρατώντας ένα σκληρό αντικείμενο που έμοιαζε με όπλο προς τον αστυνομικό», ενώ «μετά την επιθεώρηση της σκηνής και της γύρω περιοχής, βρέθηκε στο σημείο ένα πυροβόλο όπλο που υποπτεύεται ότι ανήκε στον 25χρονο».

{https://twitter.com/xhildinho/status/1336705931137212416?s=20}

Αρκετές ώρες αργότερα, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων (ShCBA) στην Αλβανία σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι το όπλο που συμπεριλήφθηκε στα αποδεικτικά στοιχεία «βρέθηκε σε ένα από τα σοκάκια που περνούσε ο νεαρός όταν τον κυνηγούσε η αστυνομία».

Ο 25χρονος δολοφονήθηκε καθώς ο αστυνομικός δεν μπόρεσε να τον προφτάσει και πυροβόλησε προς το μέρος του και μετά τον θάνατο του νεαρού, ο αξιωματικός συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία πέρα από τα απαραίτητα όρια αυτοάμυνας. Ο υπουργός Εσωτερικών στην Αλβανία, έχει εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματοςvia Ειδήσεις https://ift.tt/2VYBVgE
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.