Λαμία: Ο θρυλικός καμπούρης από τον κινηματογράφο Τιτάνια

Ο ''καμπούρης'' αποτελούσε μια θρυλική μορφή της Λαμίας ο οποίος εργαζόταν την δεκαετία 1950-1960 στον κινηματογράφο Τιτάνια που βρισκόταν στην πλατεία Ελευθερίας.

Στη θέση του κινηματογράφου σήμερα βρίσκεται η επιχείρηση ''Degage''.

Το παρατσούκλι καμπούρης είναι εμφανής από την φωτογραφία από που το απέκτησε. Τον διακρίνουμε στο κέντρο της φωτογραφίας με μαύρο κουστούμι με λίγο κυρτή την στάση του σώματός του.

Ο ευγενής αυτός κύριος και συνάμα αγαπητός στον κόσμο της Λαμίας ήταν ο άνθρωπος που λειτουργούσε τον κινηματογράφο και φρόντιζε το κάρβουνο για τη μηχανή που έθετε σε λειτουργία της μπομπίνες για να προβληθούν οι ταινίες.

Όταν καμιά φορά η ταινία που προβαλλόταν κόλλαγε λόγω δυσλειτουργίας των μηχανών το οργισμένο φιλοθεάμων κοινό της Λαμίας φώναζε δυνατά ''καμπούρη γράμματα'' διότι δεν μπορούσε να διαβάσει τα γράμματα από τους υπότιτλους. Μια φράση που έχει μείνει χαραγμένη στους σινεφιλ της Λαμίας ακόμα και στις μέρες μας.

Ο καλοσυνάτος καμπούρης για να αντιμετωπίσει το οργισμένο κοινό όταν ''κόλλαγαν'' οι ταινίες χρησιμοποιούσε πάντα τις θρυλικές του ατάκες.

Εξιστόρηση γεγονότων και πηγή φωτογραφίας: Δημήτριος Γαρδίκης.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη