Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία σχετικά με τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος

Μετά από πρωτοβουλία της παράταξής μας πέρασε το ακόλουθο ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Η χώρα μας λόγω της πανδημίας διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο, η  οποία  χαρακτηρίζεται από ακόμα πιο έντονη οικονομική ύφεση.

Η περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων καθώς και η εκτόξευση της υποαπασχόλησης και της ανεργίας λόγω των αλλεπάλληλων περιοριστικών μέτρων οδηγούν σε έντονη εργασιακή ανασφάλεια, φτωχοποίηση ακόμα περισσότερων πολιτών και αβεβαιότητα για το μέλλον.

Το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί χιλιάδες νοικοκυριά, έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να ζουν χωρίς το βασικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μέσα στον Δεκέμβριο και ενόψει μάλιστα των εορτών πληροφορηθήκαμε ότι εκδόθηκαν από τον ΔΕΔΔΗΕ χιλιάδες εντολές διακοπής ρεύματος,

Το Δ.Σ του Δήμου Λαμιέων καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν άμεσα τις νομοθετικές εκείνες πρωτοβουλίες ,ώστε να  ανασταλούν οι διακοπές ρεύματος κατά την περίοδο των εορτών αλλά και για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση για όσους πολίτες αντικειμενικά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.

Ενώ ταυτόχρονα να γίνει άμεσα η επανασύνδεση των παροχών ρεύματος σε όλους όσοι πραγματικά αδυνατούν να αποπληρώσουν την οφειλή τους.

Το παρόν ψήφισμα, με ευθύνη του προέδρου του Δ.Σ θα αποσταλεί άμεσα στον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και θα κοινοποιηθεί στην ΠΕΔ και την  ΚΕΔΕ με την προτροπή για περαιτέρω δικές τους ενέργειες.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη