Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το σπίτι στο Σούνιο: «Ο Μητσοτάκης να ακολουθήσει το παράδειγμα διαφάνειας»

Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το σπίτι στο Σούνιο: «Ο Μητσοτάκης να ακολουθήσει το παράδειγμα διαφάνειας»

Μετα τη δημοσιοποίηση από τον Αλέξη Τσίπρα του μισθωτηρίου για το ακίνητο που νοικιάζει στο Σούνιο, μαίνεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Την πρώτη ειρωνική ανακοίνωση της ΝΔ, ακολούθησε απάντηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζητά από τον πρωθυπουργό να ακολουθήσει το «παράδειγμα διαφάνειας και να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα μισθωτήρια συμβόλαια που τον αφορούν».

«Εξυπνάδες» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την απάντηση της ΝΔ στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την εξοχική του κατοικία, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να δημοσιεύσει «όλα τα μισθωτήρια και τις ρυθμίσεις για τα δάνειά του».

«Τώρα που διαψεύστηκε η δήθεν αγορά βίλας εκατομμυρίων, η δήθεν ανακαίνιση εκατομμυρίων, το δήθεν ανύπαρκτο ενοικιαστήριο και ό,τι άλλη συκοφαντία εκστόμισαν για να αλλάξει η ατζέντα από την δραματική αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας, τώρα που με λίγα λόγια οι συκοφάντες βουλιάζουν στη λάσπη τους, η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης που τα ενορχήστρωσαν καθοδηγώντας τα γνωστά δημοσιογραφικά πιστόλια, ψάχνουν να βρουν δικαιολογίες», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας πως «τώρα όμως είναι η ώρα της αλήθειας και της Δικαιοσύνης».

«Αντί για εξυπνάδες, περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ακολουθήσει το παράδειγμα διαφάνειας και να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα μισθωτήρια συμβόλαια που τον αφορούν, συμπεριλαμβανομένου του ρετιρέ στο οποίο διαμένει στο Λυκαβηττό, τα έξοδα συντήρησης των 32 ακινήτων που έχει στη κατοχή του και όλα τα στοιχεία μαζί με τις σχετικές ρυθμίσεις αποπληρωμής για τα δάνεια ύψους 1,5 εκ που είναι στο όνομά του», υπογραμμίζει.

ΝΔ: Αυτές είναι ευκαιρίες

Είχε προηγηθεί ειρωνική ανακοίνωση της ΝΔ που ανέφερε τα εξής:

«Αυτές κι αν είναι ευκαιρίες! Ο κ. Τσίπρας ύστερα από 3 μέρες σιωπής εδέησε να μιλήσει για τη βίλα στο Σούνιο. Μας λέει λοιπόν ότι νοικιάζει ένα σπίτι 142 τετραγωνικών, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, σε οικόπεδο ενός στρέμματος, μπροστά στη θάλασσα με 500 ευρώ τον μήνα! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο ιδιοκτήτης ξόδεψε 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για ανακαίνιση προκειμένου να "μπαίνει μέσα" ουσιαστικά με αυτό το χαμηλό ενοίκιο των πεντακοσίων ευρώ. Δηλαδή ξόδεψε 20.000 + ΦΠΑ τώρα για να εισπράξει 18.000 σε τρία χρόνια και να πληρώσει και τον ΕΝΦΙΑ. Όταν μάλιστα είχε βάλει πωλητήριο στη βίλα έναντι 1.200.000 ευρώ! Αν τη διαπραγμάτευση για τη βίλα την είχε κάνει στις Βρυξέλλες θα είχαμε γλιτώσει και το τρίτο μνημόνιο. Ποιόν νομίζετε ότι κοροϊδεύετε κ. Τσίπρα; Αυτά τα παραμύθια δεν τα πιστεύουν ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ».



via Ειδήσεις https://ift.tt/39VMDfQ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη