Ιούλιος 1935: Ο Τζιμ Λόντος βγαίνει νοκ άουτ και χάνει τον τίτλο του!

Για τον Τζιμ Λόντο έχουμε αναφερθεί πολλές φορές. Και βέβαια έχουμε αντιληφθεί ότι στην Ελλάδα ήταν κάτι σα λαϊκός ήρωας κατά τις δεκαετίες του ΄20 και του '30. Μόνο που και οι γίγαντες λυγίζουν κάποια στιγμή.




Ο Ιρλανδός Μαχόνεϊ μετά από 4ωρη μάχη στη Βοστώνη, έριξε στο καναβάτσο τον Λόντο! Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ στο φύλλο της 1ης Ιουλίου 1935, έμειναν κατάπληκτοι άπαντες στην Αμερική και στην Ευρώπη μετά την ήττα του Έλληνα πρωταθλητή που έπεσε αιμόφυρτος και απώλεσε τον παγκόσμιο τίτλο.

Μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία του Τζιμ Λόντου που είχε χτυπηθεί από το Δάγκειο Πυρετό, ή για τα gossip της εποχής με το δήθεν γάμο του με την καλλονή Αλίκη Διπλαράκου ή και για την απίστευτη ιστορία με μια όμορφη γυναίκα που τον είχε σώσει από μια συνωμοσία σε βάρος του.



Μάλιστα όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ ο Μαχόνεϊ μετρούσε μόλις 9 μήνες στην αμερικάνικη παλαίστρα αλλά είχε καταφέρει να σαρώσει όλους τους αντιπάλους του. Μάλιστα υπογραμμίζεται ότι πριν τον αγώνα της Βοστώνης και τη νίκη του Ιρλανδού, ο Λόντος είχε ζητήσει εντός τριμήνου να γινόταν η ρεβάνς καθώς πίστευε ότι αν έχανε τον αγώνα και μαζί τον παγκόσμιο τίτλο, ο Μαχόνεϊ δε θα δεχόταν να ξαναπαλέψει για να διατηρήσει το στέμμα.

Ο επονομαζόμενος "Ιρλανδικό Μεγαθήριο" είχε ύψος 1,94 μέτρα και ζύγιζε 112 κιλά. Και το ρεπορτάζ αναφέρει ότι "η σπεσιαλιτέ λαβή του είναι το διπλούν αρμ- λονγκ και η ανατρεπτική κεφαλοψαλίδα"

 Ακολουθήστε μας στο Facebook


from ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ https://ift.tt/2Mjd2uv
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη