ΕΕΘ: Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 αδικεί τις επιχειρήσεις εστίασης

ΕΕΘ: Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 αδικεί τις επιχειρήσεις εστίασης

Την άποψη ότι υπολογίστηκαν με λάθος τρόπο τα ποσά της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής –5» , με αποτέλεσμα να αδικηθούν οι επιχειρήσεις της εστίασης, εκφράζει με ομόφωνη απόφαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ). 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΕΘ, μέλη του εξέφρασαν στη συνεδρίαση παράπονα ότι τα ποσά που δόθηκαν σε επιχειρήσεις εστιατορίων, καφετεριών και άλλων κλάδων της εστίασης υπολογίστηκαν με ανορθόδοξο τρόπο, με αποτέλεσμα «επιχειρήσεις που είναι κλειστές εδώ και μήνες εισέπραξαν από 1.000 έως 4.000 ευρώ, δηλαδή ανεπίτρεπτα χαμηλά».Το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να θέσει το θέμα με παρεμβάσεις του στους αρμόδιους υπουργούς. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, πρόκειται «για ένα λάθος που πρέπει χωρίς καμία καθυστέρηση να διορθωθεί».

Το ΔΣ του ΕΕΘ αποφάσισε ακόμη να ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς να επιτραπεί η μαθητεία φοιτητών και σπουδαστών στις επιχειρήσεις, η οποία είχε ανασταλεί λόγω της πανδημίας.via Ειδήσεις https://ift.tt/2MbhaN9
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.