Σκληρή καραντίνα και στην Κίνα - Κλείδωσε ολόκληρη πόλη με πληθυσμό όσο η Ελλάδα

Eurokinissi

Νέο ξέσπασμα οδηγεί κινεζική μεγαλούπολη σε σκληρή καραντίνα - Η πόλη Σιτζιαζουάνγκ, πόλη 11 εκατ. κατοίκων, μπαίνει σε αποκλεισμό λόγω εκατοντάδων κρουσμάτων.

Έναν χρόνο μετά το αυστηρό «κλείδωμα» της Γουχάν για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, η Κίνα αναγκάζεται, sσύμφωνα με το CNN, να κλείσει μία ακόμη μεγαλούπολη με πληθυσμό όσο όλη η Ελλάδα, δηλαδή 11 εκατ. κατοίκων, λόγω τοπικού ξεσπάσματος του ιού.

Η πόλη Σιτζιαζουάνγκ, μια πρωτεύουσα περιφέρειας κοντά στο Πεκίνο, έχει μπει σε καθεστώς ειδικών περιορισμών, με κλειστούς τους αυτοκινητοδρόμους εισόδου και εξόδου της πόλεως, αλλά και τους σταθμούς του σιδηροδρόμου και των λεωφορείων, ενώ ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από και προς αυτήν.

Παράλληλα έχουν απαγορευθεί οι συναθροίσεις, τα σχολεία έκλεισαν και συγκεκριμένες περιοχές έχουν αποκλειστεί εντελώς. Πρόκειται για ένα από τα αυστηρότερα επίπεδα ελέγχου στην Κίνα μετά το πρώτο κύμα του περασμένου χειμώνα στη χώρα όπου ξέσπασε και η πανδημία.

Το τοπικό ξέσπασμα στην περιοχή ανησυχεί ιδιαιτέρως τις κινεζικές αρχές, καθώς έρχεται μερικές εβδομάδες πριν τον εορτασμό της κινεζικής πρωτοχρονιάς, που πάντα οδηγεί σε υψηλά επίπεδα κινητικότητας στη χώρα.

 

 



via Ειδήσεις https://ift.tt/2JUHxWC
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη