Δέκα ημέρες χωρίς κρούσματα φέρνουν χαλάρωση των μέτρων στην Αυστραλία

Δέκα ημέρες χωρίς κρούσματα φέρνουν χαλάρωση των μέτρων στην Αυστραλία

H Αυστραλία κατέγραψε σήμερα τη 10η συνεχόμενη ημέρα χωρίς τοπικά κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, επιτρέποντας στην πιο πολυπληθή πολιτεία της, τη Νέα Νότια Ουαλία, να χαλαρώσει τους περιορισμούς.

Η Νέα Νότια Ουαλία δεν έχει αναφέρει τοπικά κρούσματα εδώ και δέκα ημέρες, μετά την καταγραφή μονοψήφιου αριθμού περιστατικών μόλυνσης μέσα στον Ιανουάριο. Η πολιτεία της Βικτόρια, που φιλοξενεί το πρωτάθλημα τένις της Αυστραλίας, δεν έχει αναφέρει τοπικό κρούσμα εδώ και τρεις εβδομάδες.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ με μία ανάρτησή του στο Twitter κατέγραψε τη σημερινή 10η ημέρα χωρίς τον εντοπισμό τοπικού κρούσματος σε ολόκληρη την Αυστραλία, προσθέτοντας ότι η επιτυχία της χώρας καταγράφεται σε μία περίοδο κατά την οποία τα κρούσματα μόλυνσης σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια, με τον αριθμό των θανάτων να έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια.

«Μόλις λάβαμε την 10η συνεχόμενη ημέρα με μηδενικά κρούσματα στην Αυστραλία. Την ίδια στιγμή δυστηχώς ο κόσμος έχει ξεπεράσει τα 100 εκατ. κρούσματα παγκοσμίως και σχεδόν 17 χιλιάδες ζωές χάθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Ευχαριστώ σε όλους όσους μας κρατάνε ασφαλείς.»

{https://twitter.com/GregHuntMP/status/1354243598447857666}

Η Αυστραλία έχει αναφέρει περισσότερα από 22.000 περιστατικά τοπικής μόλυνσης από την έναρξη της πανδημίας, με 909 θανάτους.via Ειδήσεις https://ift.tt/2KVSmIC
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.