ΚΙΝΑΛ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για τη φύλαξη των ΑΕΙ

Eurokinissi

Σύμφωνα με την πρόταση νόμου, «η ευθύνη φύλαξης των χώρων των ΑΕΙ ανήκει στα ίδια τα ιδρύματα, ως έκφανση του συνταγματικά κατοχυρωμένου αυτοδιοίκητου.

Με την πρόταση νόμου το ΚΙΝΑΛ προτείνει τη σύσταση σε κάθε ΑΕΙ αυτοτελής οργανική δομή με την επωνυμία "Υπηρεσία Φύλαξης…" και ακολουθεί το όνομα του Πανεπιστημίου. Η υπηρεσία αυτή θα υπάγεται απευθείας στον Πρύτανη του ΑΕΙ, στον οποίο αναφέρεται ο προϊστάμενος αυτής ή εφόσον έχει οριστεί, στον αρμόδιο Αντιπρύτανη και συνεργάζεται με κάθε αρμόδια δημόσια αρχή.

Αντικείμενο της Υπηρεσίας Φύλαξης παραμένει η ενίσχυση της ασφάλειας του διδακτικού προσωπικού, των φοιτητών και επισκεπτών των ΑΕΙ. Καθιερώνεται, επίσης, ειδική κάρτα εισόδου για τους επισκέπτες, ενώ παρέχεται η ευχέρεια καθορισμού χώρων ελεύθερης εισόδου και εξόδου, ιδίως για σκοπούς ψυχαγωγίας και πολιτισμού

Στην αιτιολογική έκθεση που «συνοδεύει» το κείμενο της πρότασης νόμου επισημαίνεται ότι «το μόνο νομοθέτημα που άγγιξε ουσιαστικά το ζήτημα ήταν ο ν. 4009/2011 της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος όριζε (άρθρο 5 παρ. 2) ότι με τον Οργανισμό κάθε ΑΕΙ ρυθμίζονται τα θέματα της οργανωτικής δομής και λειτουργίας του, ιδίως… (κθ') "οι φορείς φύλαξης του ιδρύματος και της περιουσίας του", ενώ το άρθρο 6 παρ. 1 προέβλεπε ότι ο Εσωτερικός Κανονισμός κάθε ΑΕΙ θα καθορίζει τα θέματα εσωτερικής λειτουργίας, μεταξύ των οποίων "(ιβ') τα ειδικότερα θέματα φύλαξης του ιδρύματος και της περιουσίας του". Ως γνωστόν, ο ν. 4009/2011, μολονότι υπερψηφίσθηκε από τη συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών, στη συνέχεια αποδυναμώθηκε με επιμέρους τροποποιήσεις διαδοχικών κυβερνήσεων και τελικά καταργήθηκε εν συνόλω από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ».

Δείτε την πρόταση νόμου



via Ειδήσεις https://ift.tt/3oqfXi8
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη