Δερμιτζάκης: Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία

Δερμιτζάκης: Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία

Υπέρ του ανοίγματος των σχολείων όμως με προσεκτικά μέτρα τάχθηκε ο Μάνώλης Δερμιτζάκης καθηγητής γενετικής του Πανεπιστημίου Γενεύης.

«Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία. Τα πράγματα είναι αρκετά ασταθή ώστε να μπορεί κάποιος να προβλέψει με ακρίβεια. Το άνοιγμα πάντα έχει ρίσκο» ανέφερε αρχικά ο κ. Δερμιτζάκης και συνέχισε: «Κοινωνικά, τα σχολεία είναι υψηλής προτεραιότητας. Είναι μεγάλο το κόστος να μένουν τα παιδιά στο σπίτι».

Σχετικά με το λιανεμπόριο ανέφερε: «Το εμπόριο είναι άλλης προτεραιότητας. Από τον Σεπτέμβριο είχα πει ότι πρέπει να μάθουμε να ψωνίζουμε με ραντεβού». Ο Μανώλης Δερμιτζάκης σημείωσε ότι η αύξηση στα κρούσματα που διαφαίνεται είναι αναμενόμενη. «Φαίνεται ότι έχουμε μία μικρή αύξηση στα κρούσματα. Αυτό είναι αναμενόμενο. Τις συνέπειες από τα Θεοφάνια θα τις δούμε αργότερα».

Και συνέχισε μιλώντας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού: «Δεν έχουμε μάθει να μπλοκάρουμε τον ιό με την συμπεριφορά μας. Πρέπει να βρούμε τις ισορροπίες κοινωνικά. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό».

Τέλος αναφερόμενος σχετικά με τη μετάλλαξη του ιού που έχει δημιουργήσει πολλά ζητήματα, ειδικά στη Βρετανία, τόνισε: «Με απασχολούν μεταλλάξεις που προκαλούν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Παγκοσμίως δεν ελέγχουμε τον ιό».



via Ειδήσεις https://ift.tt/3pSs6xA
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη