Αυξάνονται οι περιοχές της χώρας που πλησιάζουν το «κόκκινο»

Αυξάνονται οι περιοχές της χώρας που πλησιάζουν το «κόκκινο»

Αρκετές είναι οι περιοχές της χώρας οι οποίες είναι στο «μικροσκόπιο» των λοιμωξιολόγων ώστε να χαρακτηριστούν «κόκκινες», μετά την αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα.

Η κατάσταση στην Αττική είναι προβληματική με τις εισηγήσεις των ειδικών να την «κοκκινίζουν» ωστόσο κι άλλες είναι οι περιοχές της χώρας που ακολουθούν παρόμοια πορεία, «τείνουν» προς τον «κόκκινο» συναγερμό.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μπορεί να έκανε λόγο για 9 περιοχές, όμως μετά τα τελευταία στοιχεία, οι ειδικοί διαπίστωσαν μεγάλη κινητικότητα και εξέφρασαν ανησυχίες και για αρκετές άλλες περιοχές στην χώρα, στις οποίες μπορεί τα κρούσματα να μην έχουν «ξεφύγει», ωστόσο η κατάσταση κρίνεται οριακή.

Ο κ. Κικίλιας είχε κάνει αναφορά για 9 περιοχές, οι οποίες φλερτάρουν με το κόκκινο. Αυτές είναι: Δυτική Αττική, Αττική (βόρειος τομέας και κέντρο), Σαντορίνη, Μύκονος, Ροδόπη, Αχαϊα, Λακωνία, Μαγνησία και Εύβοια.

Την ίδια στιγμή, στα νοσοκομεία εμφανίζεται άνοδος των εισαγωγών εξαιτίας του κορονοϊού, με τον υπουργό Υγείας να αναφέρει την Τετάρτη πως η πληρότητα στις ΜΕΘ για κορονοϊό φτάνει το 63% στην Αττική και το 50% στην Θεσσαλονίκη.

ΕΟΔΥ: 66 κρούσματα τη μετάλλαξης του κορονοϊού στην Ελλάδα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τον αριθμό των μεταλλαγμένων κρουσμάτων κορονοϊού, τα οποία την Πέμπτη ανήλθαν σε 7, με το σύνολο από την στιγμή που ανιχνεύτηκε το πρώτο κρούσμα μετάλλαξης του κορονοϊού, να ανέρχεται σε 66.

«Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση 96 δειγμάτων που αφορούν στην περίοδο 13-23 Ιανουαρίου 2021 και προέρχονται από τις Πύλες Εισόδου, την Αττική, την Κρήτη τη Δυτική Ελλάδα και τη Λέσβο. Στο σύνολο των 96 δειγμάτων που αναλύθηκαν, 56 πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που απαιτούνται για την ανάλυση και ο τελικός έλεγχος ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 7 δείγματα θετικά για το νέο στέλεχοςVOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7).

Συγκεκριμένα, το νέο στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7) ανιχνεύθηκε σε:

  • 1 δείγμα από τις Πύλες Εισόδου
  • 2 δείγματα από την Αττική
  • 4 δείγματα από την Κρήτη.

Συνολικά, στη χώρα μας έχουν ταυτοποιηθεί 66 δείγματα θετικά για το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7 του ιού SARS-CoV-2.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου

Σήμερα ανακοινώνουμε 716 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 154796, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5904 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48259 (62.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

268 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. 194 (72.4%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1095 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 18 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5742 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3374 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3j4yks4
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη