Παρατηρητήριο COVID-19: Επιβεβαιώνεται η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική

Παρατηρητήριο COVID-19: Επιβεβαιώνεται η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική

Σύμφωνα με την 34η έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου COVID-19 που αφορά το διάστημα 21 έως 27 Ιανουαρίου 2021 εμφανίζεται αύξηση στον κυλιόμενο μέσο όρο κρουσμάτων και μείωση στο μέσο όρο των θανάτων και στον αριθμό των διασωληνωμένων.

Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος των ημερησίων κρουσμάτων διαμορφώνεται σε 7ήμερη κυλιόμενη βάση σε 596 κρούσματα, από 480 στην προηγούμενη έκθεση, εμφανίζοντας αύξηση 24,2%. Στο εξεταζόμενο διάστημα, το 46,4% των κρουσμάτων καταγράφηκε κατά μέσο όρο στην Αττική, το 9,2% στην Θεσσαλονίκη, ενώ τα υπόλοιπα κρούσματα είναι διάσπαρτα σε όλη την επικράτεια.

Αύξηση των κρουσμάτων αλλά μείωση των θανάτων

Ο μέσος όρος ηλικίας του συνόλου των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας είναι τα 44 έτη. Επίσης, ο μέσος όρος του ημερήσιου αριθμού των θανάτων μειώθηκε σε 25,6 (από 27,3 στην προηγούμενη έκθεση) και το πλήθος των διασωληνωμένων ασθενών στις ΜΕΘ μειώθηκε σε 274 (από 300).

Ο αριθμός των διασωληνωμένων, αν και μειούμενος, καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη επιβάρυνση στο σύστημα υγείας. Η πληρότητα σε κλίνες ΜΕΘ/ΜΑΦ για κρούσματα COVID-19 στην επικράτεια παρουσιάζει μείωση σε 46% (από 53% στην προηγούμενη έκθεση).

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι η πορεία των θανάτων ακολουθεί την πορεία των κρουσμάτων μετά από 14 μέρες. Επομένως, αν κρίνουμε από την άνοδο των διαγνώσεων, τότε εκτιμάται ότι τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν και οι θάνατοι από κορονοϊό.

Στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη ειδικότερα, η πληρότητα κλινών ΜΕΘ/ΜΑΦ για κρούσματα COVID-19 ανέρχεται σε 61% και 48% αντίστοιχα (από 59% και 67% αντίστοιχα στην προηγούμενη έκθεση).
Συμπερασματικά, η κατάσταση στον άξονα υγείας συνεχίζει να απαιτεί πολύ αυξημένη επαγρύπνηση και αυστηρή τήρηση των προληπτικών μέτρων που έχουν ανακοινωθεί.

Ελλάδα: Παραμένει πολύ χαμηλά σε θανάτους συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη



via Ειδήσεις https://ift.tt/3iZH8PC
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη