H Αφρική πνίγεται από τον κορονοϊό: Αύξηση 50% των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα

H Αφρική πνίγεται από τον κορονοϊό: Αύξηση 50% των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα

Τα κρούσματα και οι θάνατοι COVID-19 αυξήθηκαν κατά 50% στην Αφρική τις τελευταίες 4 εβδομάδες εξαιτίας των νέων μεταλλάξεων του ιού που εξαπλώνονται σε περισσότερες χώρες.

Πάνω από 175.000 νέα κρούσματα COVID-19 και περισσότεροι από 6200 θάνατοι αναφέρθηκαν στην Αφρική την τελευταία εβδομάδα, ενώ οι λοιμώξεις αυξήθηκαν κατά 50% στην ήπειρο μεταξύ 29 Δεκεμβρίου 2020 και 25 Ιανουαρίου 2021 σε σύγκριση με τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες. Την περασμένη εβδομάδα, σημειώθηκε μικρή πτώση σε κρούσματα στη Νότια Αφρική, αλλά 22 χώρες συνεχίζουν να βλέπουν τον αριθμό των περιπτώσεών τους να αυξάνεται. Οι θάνατοι αυξήθηκαν δύο φορές την ίδια περίοδο τεσσάρων εβδομάδων, με περισσότερους από 15.000 συγκεντρωμένους σε 10 κυρίως χώρες της Νότιας και Βόρειας Αφρικής.

Η παραλλαγή 501Y.V2, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, είναι η κυρίαρχη και προκαλεί ισχυρό αριθμών υποθέσεων στη Νότια Αφρική και την υποπεριοχή. Έχει βρεθεί στη Μποτσουάνα, τη Γκάνα, την Κένυα, την περιοχή Μαγιότ της Γαλλίας Ινδικού Ωκεανού, τη Ζάμπια και σε 24 μη αφρικανικά έθνη.

«Η μετάλλαξη που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική έχει εξαπλωθεί γρήγορα πέρα ​​από την Αφρική και έτσι αυτό που με κρατά ξύπνιο τη νύχτα είναι ότι είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει σε ορισμένες αφρικανικές χώρες», δήλωσε ο Δρ Matshidiso Moeti,  Περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Αφρική.

Η απάντηση της Αφρικής στις μεταλλάξεις



via Ειδήσεις https://ift.tt/3cs6cOl
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη