Σήμερα η απόφαση για την παράταση του lockdown, το click away και τα κομμωτήρια

Σήμερα η απόφαση για την παράταση του lockdown, το click away και τα κομμωτήρια

Η κυβέρνηση θα λάβει σήμερα, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, τις τελικές αποφάσεις για παράταση του «σκληρού» lockdown μετά τη σύσκεψη των ειδικών και την εισήγησή τους με επίκεντρο τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το λιανεμπόριο και το εκ νέου άνοιγμα των κομμωτηρίων και των βιβλιοπωλείων που λειτούργησαν την περίοδο των εορτών.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, οι ειδικοί κατά πλειοψηφία άναψαν το «πράσινο φως» για το άνοιγμα δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, και σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικά φορτίο.

Ανακοινώσεις για τις αποφάσεις της κυβέρνησης αναμένεται να κάνει το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα δώσει απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα που αφορούν τη συνέχεια του lockdown, τι θα γίνει με το click away και τα κομμωτήρια.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, όλα δείχνουν αναθεώρηση των αρχικών προθέσεων των Αρχών που επιθυμούσαν την άρση του και παράταση, καθώς τα ενεργά κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και τα στοιχεία που δίνουν τα Πανεπιστήμια σχετικά με το ιικό φορτίο στα λύματα Αττικής και Θεσσαλονίκης, είναι αποκαρδιωτικά.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων λόγω της αυξημένης κινητικότητας που καταγράφηκε τις δύο εβδομάδες των γιορτών. Στο «μικροσκόπιο» βρίσκεται κυρίως η Αττική, γιατί σύμφωνα με τη «χαρτογράφηση» των κρουσμάτων η πλειοψηφία τους καταγράφεται για ακόμη μία ημέρα στο Λεκανοπέδιο.

Παράλληλα, τα υπολογιστικά μοντέλα των ειδικών δείχνουν ανοδική πορεία στο ιικό φορτίο που εντοπίζεται στα λύματα της Αττικής, με την τάση σταθεροποίησης που είχε καταγραφεί πριν τις γιορτές να ανατρέπεται.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3q0RzEW
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη