Προειδοποίηση επιδημιολόγων: Καταστροφικό να είναι τώρα ανοιχτά σχολεία και καταστήματα (vid)

INTIME

«Καταστροφικό να είναι τώρα ανοιχτά και τα σχολεία και τα καταστήματα» λένε Λινού και Σαρηγιάννης μιλώντας σχετικά με τη εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας. Τι τονίζουν για την κατάσταση στην Αττική. Υπενθυμίζεται ότι χθες η υποεπιτροπή των Επιδημιολόγων έβγαλε στο κόκκινο στην Αττική ενώ εισηγήθηκε την λήψη νέων μέτρων. 

Μιλώντας στο MEGA η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ έκαναν λόγο για αυστηρά μέτρα στην Αττική, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση οριακή. 

Μάλιστα η κ. Λινού αναφερόμενη στα μειωμένα κρούσματα που παρατηρήθηκαν πριν κάποιες μέρες, ανέφερε πως αυτά ήταν σε θεωρητικό επίπεδο αφού είχαν γίνει ελάχιστα τεστ.

Υποστήριξε πως παρότι ο ο δείκτης θετικότητας δεν είναι υψηλός, κάποιοι εξειδικευμένοι δείκτες ανησύχησαν την επιτροπή Επιδημιολόγων και για αυτό και έβγαλε κόκκινη κάρτα στην Αττική.

«Δεν γίνεται να είναι ανοιχτά σχολεία και καταστήματα»

Από την πλευρά του ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, υπογράμμισε πως είναι λογική η απόφαση της επιτροπής για αυξημένο συναγερμό στην Αττική. Σύμφωνα με τον καθηγητή, στους νέους παρατηρείται τώρα η μεγαλύτερη διασπορά, και το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού κάνει ακόμα πιο ανησυχητική την κατάσταση.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως θα ήταν «καταστροφικό να είναι τώρα ανοιχτά και τα σχολεία και τα καταστήματα»

«Έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας για να καταπνίξουμε όσο το δυνατόν μπορούμε τη μετάλλαξη» σημείωσε.

Ο ίδιος προτείνε το λιανεμπόριο να λειτουργεί μόνο με click away και ακόμα να μην ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια, κάτι στο οποίο συμφώνησε και η κ. Λινού.

«Δεν έχει γίνει προσπάθεια για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων»

Η κ. Λινού επεσήμανε πως θα ήταν ιδανικό να είναι ανοιχτά και κατατσήματα και όλα τα σχολεία, ωστόσο όπως είπε «δεν έχει υπάρξει ενεργή προσπάθεια στο επίπεδο των σχολείων για να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία τους».

Παράλληλα, ανέφεραν και την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη «το πρόβλημα δεν είναι το τι γίνεται μέσα στο μαγαζί, αλλά τι γίνεται έξω από το μαγαζί και πώς φτάνει κανείς στο μαγαζί».

Όπως είπε, εάν δεν αλλάξει κάτι, η Αττική οδεύει προς ένα σκληρό lockdown.

 



via Ειδήσεις https://ift.tt/3t6PbyT
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη