Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια - Λαβρόφ, τι συζήτησαν

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια - Λαβρόφ, τι συζήτησαν

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε νωρίτερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, κατόπιν πρωτοβουλίας του τελευταίου.

Κατά τη συνομιλία τους εξετάστηκε η πορεία των διμερών σχέσεων. Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, έμφαση δόθηκε στον πολιτικό διάλογο, τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, καθώς και τον πολιτισμό, ιδιαίτερα υπό το φως της επετείου των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης και το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Ρωσία στην ελληνική ανεξαρτησία.

Επίσης, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Περαιτέρω, συζητήθηκαν οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ν. Δένδιας υπογράμμισε τη σημασία διατήρησης των διαύλων επικοινωνίας και ενός ανοιχτού και ειλικρινούς διαλόγου. Παράλληλα, όμως, όπως σημειώνεται στην ίδια ανάρτηση, εξέφρασε την ανησυχία του για τις προοπτικές των σχέσεων αυτών υπό το φως των προσφάτων εξελίξεων.

{https://twitter.com/GreeceMFA/status/1362039738916569088?s=20}



via Ειδήσεις https://ift.tt/2Zo25uX
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη