«Πόλεμος» σε δύο μέτωπα, γεμίζουν οι ΜΕΘ στην Αθήνα ενώ η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη φτάνει στη Θεσσαλονίκη

eurokinissi

Στη Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, μεταβαίνει εσπευσμένα ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευασταθίου. Την ίδια ώρα, αυξήθηκαν οι νοσηλείες σε κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού στην Αττική.

Η διαχείριση και θωράκιση του ΕΣΥ ενόψει του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, με φόντο τον εντοπισμό και των μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού στη χώρα, βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Την ίδια ώρα, αυξήθηκαν σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα οι νοσηλείες στην Αττική.

Ειδικότερα, είναι πλέον πάνω από 50 με 80 οι επιπρόσθετες καθημερινές εισαγωγές σε απλές κλίνες COVID-19 στην Αττική, συγκριτικά με την περασμένη εβδομάδα. Ενδεικτικά, στα νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), την περασμένη εβδομάδα είχαμε περίπου 455 νοσηλείες σε απλές κλίνες COVID, ενώ πλέον έχουμε φθάσει στις 547.

Το άλλο μέτωπο της πανδημίας, στη Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη σε ιερέα, μεταβαίνει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου προκειμένου να ελέγξει επί τόπου την κατάσταση και να διαπιστώσει σημεία όπου το ΕΣΥ χρειάζεται πιθανόν ενίσχυση.

Διαβάστε περισσότερα για τα δύο μέτωπα της πανδημίας στο news4health.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3ctVVkx
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη