Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Από τη πλευρά μας κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Από τη πλευρά μας κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό

Εντός της ημέρας θα αποκατασταθούν οι περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα - Όταν οι περιοχές  ηλεκτροδοτηθούν καλό θα είναι οι ιδιοκτήτες να ενημερώσουν τον ΔΕΔΗΕ γιατί οι βλάβες μπορεί να είναι στα σπίτια τους.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ , κος Γιώργος Αδαμιδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή "Κεντρικό Μαγκαζινο" με τη  δημοσιογράφο  Ανδριάνα Ζαρακέλη για τον αγώνα δρόμου που καταβάλλεται προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στο λεκανοπέδιο και τις συνθήκες που επικρατούν σε ότι αφορά τους εργαζόμενους.

Ο κ. Αδαμίδης τόνισε την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν για να αποκατασταθούν οι βλάβες, τονίζοντας πως από χθες το απόγευμα μετά την εμπλοκή της ΕΜΑΚ και του στρατού  τα πράγματα είναι καλύτερα γιατί υπάρχει διάνοιξη των δρόμων κάτι που δεν υπήρχε τις δύο πρώτες μέρες.

Παράλληλα απάντησε σε όσους υποστηρίζουν πως έχουν την απόλυτη ευθύνη για τις διακοπές του ρεύματος, τονίζοντας πως για να επιχειρήσει κάποιος εργαζόμενος πρέπει πρώτα να ανοίξει ο δρόμος, διαδικασία που άπτεται των αρμοδιοτήτων του κράτους.

Γιατί για να επιχειρήσει ο τεχνίτης πρωτίστως πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα της πρόσβασής του στο σημείο που υπάρχει το πρόβλημα, τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υπογειοποίηση του ηλεκτρισμού και τη σωστή και κατάλληλη προετοιμασία για τον χειμώνα, η οποία ξεκινάει με το κλάδεμα το καλοκαίρι, που όπως τονίζει για εκεινον θα ήταν η λύση.

Ωστόσο, όπως υποστήριξε, το θεσμικό πλαίσιο δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, καθώς σε μια τέτοια διαδικασία εμπλέκεται πέρα από τον Δήμο και το δασαρχείο, το οποίο δεν δίνει πάντα την άδεια.

Το μεγάλο πρόβλημα ήταν αποκλειστικά τα δέντρα και δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί εύκολα  κανείς να το αποφύγει αυτό το πράγμα όταν έχει τόσο μεγάλο όγκο χιονιού. Έχει γίνεται τώρα μια συζήτηση για τα κλαδέματα,  το κλάδεμα είναι μια κατάσταση που κόβεις το κλαδί που είναι κοντά στο καλώδιο προκειμένου να μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα βραχυκυκλώματος, εδώ μιλάμε ότι έχει πέσει δέντρο, αυτό το δέντρο υπάρχει περίπτωση να το κόψει κανείς;  
Δεν είναι ζητήματα εύκολα αυτά, τέτοιου είδους διαδικασίες θέλουνε χρήματα, θέλουνε προγράμματα, κάποιοι δήμοι της χώρας  τα έχουν κάνει νωρίτερα και έχουν υπογειοποιήσει τα καλώδιά τους  προφανώς στην περιοχή αυτή των βορείων προαστίων δεν έχουν συμβεί τέτοιες διαδικασίες, και όσο δεν γίνονται αυτές οι διαδικασίες θα έχουμε αρνητικά  φαινόμενα είτε είναι από αέρηδες, είτε από βροχές.

Ολοκληρώντας, τόνισε την ανάγκη, όταν η περιοχές ηλεκτροδοτηθούν, οι ιδιοκτήτες να ενημερώσουν τον ΔΕΔΗΕ ότι έχουν αντίστοιχες βλάβες στα σπίτια τους γιατί όπως είπε «θα μείνουνε κάποια πράγματα που είναι εντός ας το πούμε των μικρότερων δρόμων, στη χαμηλή τάση, στα ρολόγια δηλαδή γιατί πιθανότατα να έχουμε και κομμένα καλώδια στις οικίες».



via Ειδήσεις https://ift.tt/3b8SbTi
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη