Επίθεση Τσίπρα στη ΝΔ: Ωραίοι είστε, καμία κυβέρνηση δεν είχε σκεφθεί να κλείσει την Ε.Ο.

INTIME

Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια, ενώ άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της κακοκαιρίας και τον τρόπο νομοθέτησης, τονίζοντας ότι την ώρα που η ελληνική κοινωνία μετρά τις πληγές της από την κακοκαιρία, η ΝΔ θέλει να ψηφίσει στα μουλωχτά αμοιβές στα golden boys της ΕΡΤ και να κάνει δώρα στους καναλάρχες.

«Δεν υπάρχει επιτελικό κράτος αλλά επιτελική προπαγάνδα» είπε ο κ Τσίπρας και άσκησε κριτική στην χθεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού που συνέστησε υπομονή, κάνοντας λόγο για «χαρούμενο πρωθυπουργό που έπινε καφέ στο da capo την ώρα που αποκλείονταν συμπολίτες μας και χιλιάδες νοικοκυριά δεν είχαν ρεύμα»

Σφοδρά πυρά εξαπέλυσε ο κ Τσίπρας και προς τον κ Χρυσοχοΐδη για το κλείσιμο της εθνικής λέγοντας ότι «γίνονται πρωτοφανή πράγματα, καθώς όλες οι κυβερνήσεις κάθε χρόνο με δυσμενείς συνθήκες είχαν μια έγνοια να μην κλείσουν δρόμοι κεντρικοί και παραλύσει η χώρα στα δύο και έρχεστε εσείς και πριν καν ξεκινήσει το πρώτο χιόνι και κλείνετε από μόνοι σας την εθνική οδό», και πρόσθεσε σκωπτικά «Ωραίοι είστε, καμία κυβέρνηση δεν είχε σκεφθεί κάτι τέτοιο». Επεσήμανε δε και τον κίνδυνο, λόγω ψηφισμένου από τη ΝΔ νόμου, ο παραχωρησιούχος να διεκδικήσει αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για επιτελικό κράτος «σαράβαλο», που το διοικούν χρυσοπληρωμένα golden boys, αναφερόμενος στις αμοιβές στελεχών του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και στη νέα ρύθμιση για την απελευθέρωση των μισθών του Προέδρου και ΔΣ της ΕΡΤ, που σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίιπρα θα έχουν τις αμοιβές του μισθού του Προέδρου του Αρείου Πάγου.. Μίλησε για κολλητούς που προστατεύουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έχουν επιβάλλει στην ΕΡΤ καθεστώς λογοκρισίας, δίνοντας ντιρεκτίβες για το πώς θα παίξουν οι ειδήσεις.

Τέλος, προαναγγέλλοντας την συνάντηση του με τον Κώστα Τασούλα, που είχε ζητήσει ο ίδιος, είπε ότι θα «εξηγήσει στον Πρόεδρο της Βουλής ότι η Βουλή δεν μπορεί να μπεί στον πάγο και στην καρατίνα και πως θα πρέπει να υπάρχει αντίλογος και σεβασμός στη διαφορετική άποψη».



via Ειδήσεις https://ift.tt/3qsE6Xm
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη