ΕΟΠΥΥ: Πλησιάζει η άρση του εμποδίου στην πρόσβαση των ασθενών σε νέα φάρμακα

intime

Λύση στο πρόβλημα που προέκυψε στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, κατά την εκτέλεση συνταγών με νέα φάρμακα, που εισήχθησαν στην αναθεωρημένη Θετική Λίστα, αναμένεται να δώσει ο Οργανισμός.

Το σοβαρό γραφειοκρατικό εμπόδιο που προέκυψε στην πρόσβαση των ασθενών στην καινοτομία θα επιχειρήσει να επιλύσει, σύμφωνα με πληροφορίες του News4Health, ο ΕΟΠΥΥ εντός των επομένων ημερών, περιορίζοντας την ταλαιπωρία των πασχόντων.

Θυμίζουμε ότι αρκετοί ασθενείς έφυγαν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ χωρίς πολύτιμα για αυτούς νέα φάρμακα την εβδομάδα που πέρασε. Ο λόγος ήταν η απόφαση του Οργανισμού να ζητήσει έλεγχο ΣΗΠ ακόμη και για θεραπευτικές κατηγορίες για τις οποίες δεν προβλέπεται, επειδή είχε καθυστερήσει την έκδοση του καταλόγου βάσει του οποίου καθορίζονται τόσο οι θεραπείες για τις οποίες απαιτείται έλεγχος από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (ΣΗΠ) όσο και εκείνες που εξαιρούνται.

Αν και αρχικά οι εκτιμήσεις έλεγαν πως θα πρέπει να περάσει 1 μήνας προτού αποκατασταθεί το πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο 24ωρο υπήρξε μια κινητοποίηση στον Οργανισμό, ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες και να βρεθεί λύση στο πρόβλημα έως την ερχόμενη Παρασκευή.

Διαβάστε περισσότερα στο news4health.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3rvErIX
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη