Ανεφάρμοστη η νέα απαγόρευση για τους κωδικούς 2 και 3 σε πολλές περιοχές της χώρας

φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

Χιλιάδες κάτοικοι σε μικρούς οικισμούς της χώρας θα ζήσουν μια περιπέτεια μετά την διαδημοτική και χιλιομετρική απαγόρευση μετακίνησης με τους κωδικούς 2 και 3. Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στους πολίτες θα είναι πολλά και η εφαρμογή του νέου μέτρου που ισχύει από σήμερα το πρωί θα τους κάνει την ζωή ακόμη πιο δύσκολη.

Κάτοικοι σε απομακρυσμένα χωριά που καθημερινά χρειάζονται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να μεταβούν στο κοντινότερο σε αυτούς σούπερ μάρκετ ή τράπεζα, από σήμερα θα έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες λόγω της νέας διαδημοτικής απαγόρευσης που ισχύει για τους κωδικούς 2 και 3 που είναι αποστέλλεται με μήνυμα στο 13033. Ακόμη μεγαλύτερα θα είναι τα προβλήματα στους κατοίκους περιοχών που κατοικούν στα όρια δήμων.

Από τις 06:00 το πρωί ισχύει το νέο μέτρο σε όλη τη χώρα και μέχρι τις 16 Μαρτίου (με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 6 Μαρτίου) θα υπάρχουν αλλαγές στους κωδικούς 2, 3 και 6.

Έτσι, ο κωδικός 2 για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, θα ισχύει εντός του δήμου ή απόσταση έως 2 χλμ από το σπίτι. Κάτι ανάλογο θα ισχύει και με τον κωδικό 3 για μετάβαση σε τράπεζα.

Το μέτρο αυτό δεν μπορεί να έχει καμία εφαρμογή στους κατοίκους οικισμών σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας αφου τα καταστήματα και οι υπεραγορές τροφίμων βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά και σε πολλές περιπτώσεις τα εκτός δήμου καταστήματα είναι πιο κοντά από αυτά που βρίσκονται εντός.

Αποτέλεσμα, οι κάτοικοι αυτοί να πρέπει να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα παραπάνω για να μεταβούν στην τράπεζα τους ή στο κατάστημα τροφίμων. Για παράδειγμα αν ένας κάτοικος χωριού που βρίσκεται στα όρια δύο δήμων αλλά το κοντινότερο σούπερ μάρκετ ή τράπεζα βρίσκεται στον όμορο δήμο και σε απόσταση λίγο πάνω από τα 2 χλμ που ορίζουν τα νέα μέτρα, και στον δήμο του οι κοντινότεροι τέτοιοι προορισμοί βρίσκονται σε απόσταση 15 - 20 χλμ τότε θα πρέπει να διανύσει μία μεγάλη απόσταση για να καλύψει είτε τις καθημερινές του ανάγκες σε ψώνια από κατάστημα τροφίμων είτε να κάνει μια ανάληψη από ΑΤΜ.

Το ίδιο πρόβλημα αλλά σίγουρα σε μικρότερο βαθμό θα προκληθεί σε κατοίκους των πόλεων που βρίσκονται στο όριο δήμων και σε απόσταση 2 χλμ δεν υπάρχει ούτε τράπεζα ούτε σούπερ μάρκετ.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 4 Μαρτίου έως και τις 16 Μαρτίου στις 6 πμ θα ισχύουν τα εξής για τα μηνύματα με SMS:

Στους έξι λόγους μετακίνησης σε όλη τη χώρα διαφοροποιήσεις υπάρχουν στους κωδικούς 2 και 6. Για τον κωδικό 2 μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και για τον κωδικό 3 που αφορά την μετάβαση σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες η μετακίνηση θα γίνεται εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα από την κατοικία.

Για τον κωδικό 6 η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο σε όλη τη χώρα και δεν μπορεί να μεταβεί κανείς σε άλλη περιοχή.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3bYC8rv
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη