Στο κόκκινο τα νοσοκομεία, δύσκολα θα μειωθούν οι διασωληνωμένοι

Στο κόκκινο τα νοσοκομεία, δύσκολα θα μειωθούν οι διασωληνωμένοι

Τόσο ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νικόλαος Θωμαΐδης όσο και ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Αθανάσιος Σκουτέλης τόνισαν οτι είναι πρόωρο να μιλάμε για Πάσχα και οτι ενδέχεται να μην επιτραπούν οι μετακινήσεις τα Πάσχα.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νικόλαος Θωμαΐδης και ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Αθανάσιος Σκουτέλης μίλησαν στο ΣΚΑΙ για την ύφεση των κρουσμάτων και το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα.

Λύματα

Ο κ. Θωμαΐδης ανέφερε, σχετικά με τα λύματα στην Αττική, πως «τα αποτελέσματα της προηγούμενης εβδομάδας έδειξαν μια μείωση 27%, η οποία όμως θα πρέπει να συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα». «Πρέπει να δούμε μια τάση ύφεσης για να μπορέσουμε να αισιοδοξούμε.»

Ο καθηγητής εξήγησε πως χρειάζεται να αναλυθούν τα δείγματα και την ερχόμενη Δευτέρα για να παρατηρηθεί αν αυτή η μείωση θα είναι επιτέλους τάση.

Δύσκολα θα πέσουν οι διασωληνωμένοι κάτω από 600

O κ. Σκουτέλης τόνισε με τη σειρά του ότι τα νοσοκομεία είναι στο «κόκκινο», όμως θα αντέξουν. «Το ΕΣΥ είναι σκληροτράχηλο και θα αντέξει. Αντέχει χάρη στην προσπάθεια των υπηρετούντων.»

Επισήμανε ωστόσο, ότι οι διασωληνωμένοι δεν θα πέσουν κάτω από τους 600 εύκολα.

Τις επόμενες μέρες πιθανότατα θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων και εισαγωγών άρα και αύξηση ασθενών στις ΜΕΘ, διευκρίνισε ο κ. Σκουτέλης.

 Πρόωρη η συζήτηση για το Πάσχα

Και οι δυο πάντως φαίνεται να έχουν κοινή γραμμή σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα τονίζοντας πως είναι νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο καθώς τόσο το ιικό φορτίο στα λύματα όσο και η πίεση στο ΕΣΥ δεν επιτρέπουν καμία χαλάρωση.

Όπως τόνισαν σίγουρα θα χρειαστεί και ο Απρίλιος για να δούμε ύφεση ενώ, επισήμαναν επίσης ότι ενδεχομένως να μην επιτραπούν οι μετακινήσεις τα Πάσχα

Μέχρι το Πάσχα μπορεί να γίνουν πράγματα που θα οδηγήσουν σε μια ανακούφιση, ανέφερε ο κ. Σκουτέλης.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3codPVl
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη