Ο γρίφος για μετακίνηση εκτός νομού για Πάσχα και οι πιθανότητες που «ψαλιδίζονται»

INTIME

Η μετακίνηση εκτός νομού για Πάσχα στο χωριό φαίνεται πως απασχολεί όλο και περισσότερους πολίτες. Η πανδημία σαρώνει όλη την Ευρώπη με όλο και περισσότερες χώρες να παίρνουν νέα περιοριστικά μέτρα.

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων ωστόσο δεν αναμένεται καμία απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων στις 29 Μαρτίου, μία ημερομηνία που έπαιζε δυνατά ως σενάριο πριν οι αριθμοί κρουσμάτων και διασωληνωμένων ξεφύγουν.

Με την οικονομία στον «πάγο» φαίνεται ότι δεν αναμένεται καμία απόφαση ούτε για μετακίνηση εκτός νομού, επομένως το Πάσχα στο χωριό τίθεται εν αμφιβόλω, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων και διασωληνωμένων.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ

Οι τελευταίες δηλώσεις λοιμωξιολόγων για την πιθανότητα να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού για το Πάσχα σε αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία, με τον καθηγητή Μανωλόπουλο να δηλώνει πως «ή θα κάνουμε Πάσχα ή θα κάνουμε καλοκαίρι».

Πάσχα ή καλοκαίρι

«Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη αυτή τη στιγμή, ίσως παραμείνει έτσι για λίγο ακόμη», ανέφερε ο Eυάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Ο καθηγητής ανέφερε πως η αποκλιμάκωση δεν θα είναι σε μία εβδομάδα, αλλά θα πάρει αρκετό καιρό.

«Ο Απρίλιος με τον έναν ή το άλλο τρόπο θα είναι επιβαρυμένος, ωστόσο θεωρώ πως μπορούμε να αποφύγουμε το τέταρτο κύμα λόγω εμβολιασμών», τόνισε μιλώντας στον ANT1.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ

Ο καθηγητής ανέφερε πως το θέμα με τα μέτρα είναι δύσκολο, οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν, αλλά είναι δύσκολο να στηρίζονται στα νούμερα, καθώς αυτά θα παραμείνουν ψηλά.

Μάλιστα στην ερώτηση αν θα γιορτάσουμε Πάσχα, ο κ. Μανωλόπουλος επισήμανε πως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ή θα κάνουμε Πάσχα ή θα κάνουμε καλοκαίρι.

Σκουτέλης - Θωμαΐδης

Οι δύο επιστήμονες, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το Πάσχα, συμφώνησαν και οι δύο πως είναι νωρίς για αποφάσεις χαλάρωσης και σίγουρα θα χρειαστεί και ο Απρίλιος για να δούμε ύφεση. Ενδέχεται να μην επιτραπούν οι μετακινήσεις τα Πάσχα, είπε ο κ. Θωμαΐδης.

Μέχρι το Πάσχα μπορεί να γίνουν πράγματα που θα οδηγήσουν σε μια ανακούφιση, ανέφερε ο κ. Σκουτέλης.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3rq0z6Q
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη