Σήμερα η πληρωμή για τα μειωμένα ενοίκια Ιανουαρίου

Σήμερα η πληρωμή για τα μειωμένα ενοίκια Ιανουαρίου

Στους λογαριασμούς 150.000 δικαιούχων θα καταβληθούν σήμερα οι αποζημιώσεις για τα κουρεμένα ενοίκια του Ιανουαρίου του 2020.

Πρόκειται για καταβολές που αφορούν 150.000 ΑΦΜ και αντίστοιχο αριθμό ιδιοκτητών.

Αύριο, Τετάρτη 24 Μαρτίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΑΑΔΕ, θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις που αφορούν υποθέσεις από το Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Επίσης από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και όλη την 25η Μαρτίου το TAXIS θα πραγματοποιεί συμψηφισμούς για προηγούμενες δηλώσεις ιδιοκτητών ακινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι στον «αέρα» είναι και η καινούργια πλατφόρμα της ΑΑΔΕ προκειμένου οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν αποζημιωθεί για τα ενοίκια τους να ενημερώνονται για τα λάθη και τις παραλείψεις που έχουν γίνει. Μέσω της εφαρμογής οι ιδιοκτήτες μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των δηλώσεων Covid που έχουν υποβάλλει, είτε το πρόβλημα που «πάγωσε» την αποζημίωση είναι δικό τους, είτε οφείλεται στη φορολογική διοίκηση. Οι ενδιαφερόμενοι εκμισθωτές μπορούν να υποβάλουν τροποιητικές δηλώσεις για τη διόρθωση λαθών και παραλείψεων μέχρι τις 19 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της εφορίας οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να ακολουθήσουν τις παρακάτω συμβουλές:

1. Οι εκμισθωτές που λαμβάνουν ειδοποίηση από τη Φορολογική Διοίκηση για υποβολή της "Δήλωσης Covid" ή και της "Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας" έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις εν λόγω δηλώσεις προκειμένου να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις τους.

2. Στο πλαίσιο αυτό, αποστέλλεται από τη Φορολογική Διοίκηση ειδοποίηση με την παροχή οδηγιών για τη διόρθωση σφαλμάτων ή και τη συμπλήρωση, όπου απαιτείται, των υποβληθεισών "Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας" και "Δηλώσεων Covid"

Μέχρι τις 19 Απριλίου θα μπορούν να υποβάλλονται διορθώσεις για λάθη και παραλείψεις σε δηλώσεις COVID της περιόδου Μαρτίου - Δεκεμβρίου 2020. Αναλυτικότερα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων COVID και των ηλεκτρονικών μισθωτηρίων:

- Μέχρι 29 Μαρτίου 2021 οι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά μπορούν υποβάλλουν δηλώσεις για τον μήνα Ιανουάριο 2021 .

- Μέχρι τις 12 Απριλίου 2021 μπορούν να δηλωθούν τα παλαιά μισθωτήρια που έληξαν μέχρι την 12η Ιουνίου 2020.

- Μέχρι τις 12 Απριλίου 2021 και ειδικά για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, οι εκμισθωτές ακινήτων με μείωση μισθωμάτων κατά 40%, μπορούν να υποβάλλουν αρχικές ή διορθωτικές «Δηλώσεις Covid» και «Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας».

- Μέχρι 12 Απριλίου 2021 οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης περιπτέρων ή κυλικείων μπορούν να υποβάλλουν «Δήλωση Covid» και «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, καθώς και για τον Ιανουάριο 2021.

- Μέχρι τις 19 Απριλίου 2021 υποβάλλονται διορθωτικές δηλώσεις για λάθη και παραλείψεις σε δηλώσεις COVID που υποβλήθηκαν την περίοδο Μαρτίου - Δεκεμβρίου 2020.

 



via Ειδήσεις https://ift.tt/3lI0RFd
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη