Συγκέντρωση ντελιβεράδων, κούριερ έξω από το ΥΠΟΙΚ: «Νομιμοποιούν τη μαύρη εργασία» (εικόνες & βίντεο)

Συγκέντρωση ντελιβεράδων, κούριερ έξω από το ΥΠΟΙΚ:  «Νομιμοποιούν τη μαύρη εργασία» (εικόνες & βίντεο)

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κάτω πλευρά του Συντάγματος πραγματοποιούν το συνδικάτο επισιτισμού - τουρισμού, ντελιβεράδες και κούριερ. Θα ακολουθήσει μοτοπορεία προς το υπουργείο οικονομικών και έπειτα στο εργασίας προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματα τους.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, οι εργαζόμενοι των κλάδων, διανομείς, σερβιτόροι, μάγειρες, Μπουφετζήδες, διαδηλώνουν για την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, καθώς και την παροχή όλων των μέτρων προστασίας για την υγεία τους στους χώρους όπου εργάζονται.

Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωση τους, «όλοι εμείς που δουλεύουμε στην μαζική εστίαση, στα καφέ και στα catering, εδώ και ένα χρόνο βιώνουμε τις συνέπειες της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης, που διαχειρίζεται τη πανδημία προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η σημερινή περίοδος της κρίσης έδωσε την αφορμή στην κυβέρνηση να επιταχύνει τα αντεργατικά της σχέδια. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη γι' αυτό που έρχεται στην συνέχεια!

mili6503131

Ο νέος νόμος  που φέρνουν για τα εργασιακά όχι μόνο θεσμοθετεί την μονιμοποίηση των μέτρων που έφεραν στο όνομα της πανδημίας, αλλά «νομιμοποιεί» την τσάμπα εργασία με απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση 8ώρου -5ήμερου, την δουλεία μέχρι τελικής πτώσης.

Με νέες μειώσεις σε μισθούς και εργοδοτικές εισφορές. Με σπαστά ρεπό, διευθέτηση ωραρίου σε βάθος 6μήνου, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ταυτόχρονη ενίσχυση της εργολαβίας και του άθλιου καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων μέσω δουλεμπορικών που ελέγχονται από πολυεθνικούς ομίλους.

Είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ περιορίζοντας  κι άλλο το δικαίωμα στην συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία».



via Ειδήσεις https://ift.tt/3miLCmt
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη