Διάγγελμα Μακρόν το απόγευμα για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος

Διάγγελμα Μακρόν το απόγευμα για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει σήμερα το απόγευμα τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους πολίτες της Γαλλίας, καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού που εξελίσσεται ραγδαία απειλεί να προκαλέσει κατάρρευση στα νοσοκομεία.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων δεν διευκρίνισε αν ο Μακρόν θα ανακοινώσει περαιτέρω περιορισμούς για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 100.000 ανθρώπους στη Γαλλία. Εν αναμονή του προεδρικού διαγγέλματος, η δήμαρχος της πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ότι θα πρέπει να κλείσουν τα σχολεία.

Χθες ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στις ΜΕΘ αυξήθηκε κατά 98 και ξεπέρασε το φράγμα των 5.000--ο υψηλότερος αριθμός για αυτό τον χρόνο.Ειδικοί του τομέα δημόσιας υγείας λένε ότι το γεγονός ότι οι ΜΕΘ είναι τόσο επιβαρυμένες αποτελεί ένδειξη ότι τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα δεν είναι επαρκή.

Στη Γαλλία ισχύει νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μέσα Δεκεμβρίου και σε τμήματα της χώρας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας, οι κινήσεις των πολιτών είναι περιορισμένες και κάποια μη απαραίτητα καταστήματα έχουν κλείσει.Τα μπαρ, τα εστιατόρια και οι κινηματογράφοι είναι κλειστά εδώ και μήνες.

Ο Μακρόν θα προεδρεύσει αργότερα σήμερα της εβδομαδιαίας σύσκεψης του συμβουλίου αντιμετώπισης της COVID.



via Ειδήσεις https://ift.tt/31z06ov
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη