Βουλή: Εισήγηση για άρση ασυλίας του Σταύρου Αραχωβίτη σχετικά με την υπόθεση Folli Follie

Eurokinissi

Υπέρ της άρσης τοποθετήθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης.

Την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη για την υπόθεση της Folli Follie εισηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής που θα λάβει και την τελική απόφαση, η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εαυτόν στην κρίση της Επιτροπής, ενώ τα κόμματα φέρεται να συμφώνησαν πως δεν ευσταθεί η υπόθεση, ωστόσο η ΝΔ που ψήφισε υπέρ επιχειρηματολόγησε ότι σε αντίθεση με τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών, στις ασυλίες βουλευτών, η Βουλή δεν ελέγχει την ουσία αλλά μόνο αν τα καταγγελλόμενα εμπίπτουν σε δράση κατά την άσκηση κοινοβουλευτικών καθηκόντων.

Υπέρ ψήφισε και η Ελληνική Λύση, "παρών" δήλωσε το Κίνημα Αλλαγής, ενώ κατά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25.

Ο ίδιος ο κ. Αραχωβίτης άφησε στην κρίση της Επιτροπής την περαιτέρω μεταχείριση του.

Υπενθυμίζεται, ότι το όνομα του βουλευτή είχε βρεθεί σε ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ του υπευθύνου ασφαλείας της Folli Follie και του Τζωρτζη Κουτσολιούτσου.

Στο email αναφερόταν από τον υπάλληλο της εταιρίας ότι έχει απευθυνθεί σε συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να έχει θετική έκβαση η υπόθεση της εταιρίας, χωρίς ωστόσο να έχει διαπιστωθεί καμία επικοινωνία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με την συγκεκριμένη εταιρία.

Το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να λάβει την τελική απόφαση.



via Ειδήσεις https://ift.tt/31ziTA6
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη