Νέα Σμύρνη: Καταγγελίες εναντίον αστυνομικών για σεξουαλική και σωματική βία, έρευνα από την ΕΛΑΣ

Νέα Σμύρνη: Καταγγελίες εναντίον αστυνομικών για σεξουαλική και σωματική βία, έρευνα από την ΕΛΑΣ

Έρευνα για 4 υποθέσεις αστυνομικής βίας από τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης διεξάγει το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Mega, η πρώτη περίπτωση αφορά 18χρονη που καταγγέλλει ότι αστυνομικός την παρενόχλησε σεξουαλικά, λέγοντάς της και κατά τη διάρκεια της σύλληψής της την απείλησε ότι θα την πάει σε σημείο και θα την κακοποιήσει σεξουαλικά, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται από δύο καταθέσεις. Η 18χρονη ωστόσο δε ζήτησε την ποινική δίωξη του αστυνομικού, με τον ίδιο να ελέγχεται πειθαρχικά.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά βίντεο στο οποίο διακρίνονται καθαρά αστυνομικός να χτυπά νεαρούς που μπήκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μέσα σε συνεργείο αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ξυλοδαρμός έχει συμβεί και μάλιστα έχουν τραυματιστεί τρία άτομα.

Η τρίτη περίπτωση αφορά σε φωτογραφίες νεαρού που διέρρευσαν στο διαδίκτυο από αστυνομικό, ο οποίος ισχυριζόταν ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν εκείνος που έριξε τον 28χρονο αστυνομικό από τη μηχανή. Κατά τη διάρκεια της έρευνας όμως αποδείχτηκε ότι τελικά ο νεαρός δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μόνος του στη ΓΑΔΑ και αφού προέκυψε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα επεισόδια, επιφυλάχτηκε να κινηθεί νομικά εναντίον των μέσων που τον στοχοποίησαν.

Η τέταρτη περίπτωση αφορά άνδρα που υπηρετεί στα ΥΜΕΤ και χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε ανατριχιαστικές αναρτήσεις  απειλώντας μάλιστα διαδηλωτές ότι θα χρησιμοποιήσει σφαίρες εναντίον τους.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο άνδρας κατέβασε την ανάρτησή του, έχει όμως ταυτοποιηθεί από τις Αρχές και έχει ξεκινήσει εναντίον του πειθαρχικός έλεγχος.

Το οξύμωρο είναι ότι παρά το γεγονός ότι απειλούσε με χρήση ένοπλης βίας, πλέον το σπίτι του φυλάσσεται από την κρατική ασφάλεια καθώς έχει δεχτεί απειλές κατά της ζωής του.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3cxUeks
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη