Μεταγραφές και Γρηγορίου έφεραν... χαμόγελα στη Λαμία


Η νέα χρονιά, άλλαξε τα πάντα στην ομάδα της Λαμίας, με το σύνολο του Μιχάλη Γρηγορίου μετά τις διορθωτικές κινήσεις να έχει σκαρφαλώσει στον βαθμολογικό πίνακα κατά 20 βαθμούς και βελτιώνοντας την εικόνα της σημαντικά.
Η Λαμία, ξεκίνησε με το αριστερό το πρωτάθλημα, κάνοντας τέσσερις ήττες στην αρχή της σεζόν, με αποτέλεσμα να έρθει το διαζύγιο με τον Γιώργο Πετράκη. 

Ο πολύπειρος Μπάμπης Τεννές ήταν αυτός που το διαδέχθηκε, με τα αποτελέσματα ωστόσο να μην αλλάζουν για την ομάδα της Φθιώτιδας μετά από έξι παιχνίδι όπου, συγκεντρώθηκαν μόλις δύο βαθμούς ήρθε και νέα αλλαγή προπονητή. Το... τιμόνι ανέλαβε ο Μιχάλης Γρηγορίου, που αποχώρησε από την ομάδα της Λάρισας.

O Έλληνας προπονητής στο ξεκίνημα του δήλωσε: «Η Λαμία, στη θέση που βρίσκεται, αποτελεί για εμένα προπονητική πρόκληση και για αυτό είμαι εδώ». Με το καλημέρα ο Μιχάλης Γρηγορίου, οδήγησε τη νέα του ομάδα στην πρώτη της νίκη, κόντρα στον Άρη με 2-0 στις 4 Ιανουαρίου του 2021. 



Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Είσαι ο καλύτερος προπονητής; Στα Fantasy τουρνουά φτιάχνεις τη δική σου ομάδα & διεκδικείς την κορυφή. Πάτα εδώ!
Η τρίτη αλλαγή προπονητή και επικράτηση επί του Άρη, έδειξε να αλλάζει την εικόνα και την ψυχολογία της Λαμίας. Ακολούθησαν τρεις ήττες στη σειρά αλλά ταυτόχρονα και σημαντική ενίσχυση. 


Συγκεκριμένα οι «κυανόλευκοι» ανακοίνωσαν τους Βαλεντίνο Βλάχο, Έλμαρ Μπιάναρσον, Τιρόνε, Τζέιμς, Μπα, Γκαζαριάν, Πίτι, Μαρτίνες και Τζανδάρη. Οι κινήσεις του Ιανουαρίου, γέμισαν το ρόστερ και κάλυψαν τα κενά που έκρινε ο τεχνικός της Λαμίας και οι συνεργάτες του. 

Βαλεντίνος Βλάχος και Θεοφάνης Τζανδάρης επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση μετά από έξι μήνες και επέστρεψαν στο πρωτάθλημα της Super League, έτοιμοι να βοηθήσουν. 

Επιπλέον ο γνώριμος στο ελληνικό κοινό από την παρουσία του στον Αστέρα Τρίπολης, Άνχελ Μαρτίνες, έμεινε ελεύθερος από την Βιτορούλ της Ρουμανίας, κερδίζοντας απευθείας φανέλα βασικού στη θέση του αριστερού μπακ, ενώ σε γνώριμο περιβάλλον επέστρεψε και ο Πίτι που στα 39 του μπορεί ακόμα και προσφέρει πολύτιμα ποιοτικά λεπτά. 


Την συμβολή των χειμερινών κινήσεων στο παιχνίδι της Λαμίας το αποδεικνύει η βελτίωση της ομάδας στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και οι αριθμοί. 

Ο Θεοφάνης Τζανδάρης, κούμπωσε στο πλευρό του Ντάνι Μπεχαράνο που έχει χάσει ελάχιστα λεπτά τη φετινή σεζόν. Ο Έλληνας χαφ βοήθησε τη νέα του ομάδα στο δημιουργικό κομμάτι αλλά και στην ανασταλτική λειτουργεία. Με αρκετά χιλιόμετρα, κλεψίματα και πάσες αποτελεί έναν από τους παίκτες κλειδιά στην εξαιρετική πορεία που κάνει το σύνολο του Μιχάλη Γρηγορίου το 2021. 

Συγκεκριμένα σε 13 εμφανίσεις, έχει δώσει 66 εύστοχες πάσες, όντας ο έκτος ποδοσφαιριστής της ομάδας του στην συγκεκριμένη κατηγορία παρότι τα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί είναι πολύ λιγότερα από τους υπόλοιπους. Μετράει επιπλέον 21 κλεψίματα και 31 κερδισμένα φάουλ. 

Εκτός από τον Θεοφάνη Τζανδάρη και ο Άνχελ Μαρτίνες, είναι από τους παίκτες που με ελάχιστα συγκριτικά παιχνίδια, έχει καταφέρει να πρωταγωνιστεί σε αρκετούς τομείς και να έχει ιδιαίτερο ρόλο στην πορεία της Λαμίας. Ο Μιχάλης Γρηγορίου τον εμπιστεύτηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας. 

Ο Ισπανός μπακ, μέχρι σήμερα έχει αγωνισθεί σε εννέα παιχνίδια, με τη Λαμία να κρατάει το μηδέν σε έξι παιχνίδια και να κερδίζει 17 βαθμούς. Επιπλέον μετράει μια ασίστ στην σημαντικότατη νίκη των «κυανόλευκων» επί της Λαμίας για την εξ' αναβολής 8η αγωνιστική, ενώ έχει 43 εύστοχες πάσες, με τη μπάλα να περνάει συχνά από τα πόδια του όταν η ομάδα του προσπαθεί να χτίσει το παιχνίδι της από πίσω. 

Ο Μιχάλης Γρηγορίου, κατάφερε όμως να βρει και μια μεταγραφή εκ των έσω. Ο λόγος για τον Άνταμ Τζανετόπουλος ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός, πήρε φανέλα βασικού στα δύο τελευταία παιχνίδι με τον Μπάμπη Τεννέ όταν η Λαμία επέλεξε να αγωνιστεί με τριάδα στην άμυνα. 

Μετά την φυγή του έμπειρου τεχνικού ο νεοφερμένος Μιχάλης Γρηγορίου τον διατήρησε στην αρχική εντεκάδα αλλά ως παρτενέρ του Ντάνιελ Αντέτζο. Με τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό να συμπληρώνει τον 31χρονο Νιγηριανό, βοηθώντας στο παιχνίδι από πίσω, μοιράζοντας συχνά τη μπάλα στους αμυντικούς χαφ της ομάδας του αλλά και στην βελτίωση της αμυντικής λειτουργείας. 


Η βελτίωση της Λαμίας αποτυπώνεται και στον βαθμολογικό πίνακα καθώς μέχρι την 14η αγωνιστική είχε μόλις δύο βαθμούς, ενώ από το παιχνίδι με τον Άρη και μετά έχει συμπληρώσει 20 βαθμούς σε 15 αγώνες. Η απόδοση των «κυανόλευκων» μέσα στο 2021 τους καθιστούν την πέμπτη ομάδα της Super League, μαζί με τον ΠΑΟΚ (13 αγώνες) με τον οποίο ισοβαθμούν.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη