ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς, «έχουν πάρει πλέον διαστάσεις πανδημίας»

intime

Ευθύνες στην πολιτική ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για εκτός σειράς, παράτυπους εμβολιασμούς στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, καταλογίζουν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν στην ερώτηση τους, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός για κυβερνητικούς και λοιπούς παράγοντες αφορούσε 49 άτομα, στη συνέχεια διευρύνθηκε και έφθασε στα 126 για αδιευκρίνιστους λόγους και την ίδια στιγμή τα εμβόλια δεν είναι επαρκή ούτε καν για τους υγειονομικούς, οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι ερωτώντες βουλευτές, με επικεφαλής την αναπληρώτρια τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, αναφέρουν ότι «οι εκτός σειράς εμβολιασμοί «γαλάζιων» στελεχών, έχουν πάρει πλέον διαστάσεις πανδημίας, με την κυβέρνηση να έχει χάσει τον έλεγχο του πελατειακού της κράτους».

Κατόπιν τούτου ρωτούν τον υπουργό Υγείας, τί μέτρα προτίθεται να λάβει για να αποτραπούν κάθε είδους φαινόμενα αυθαιρεσίας, κατάχρησης και αδιαφάνειας στη σειρά των εμβολιασμών και τον καλούν να καταθέσει στη Βουλή τα έγγραφα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών από τα οποία να προκύπτουν με σαφήνεια η προτεραιοποίηση και τα χρονοδιαγράμματα των εμβολιασμών, καθώς και οι προβλέψεις για τις αναπληρώσεις, τον τρόπο και τα κριτήρια που αυτές γίνονται.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3804EYN
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη