Πελώνη: Δεν είναι της παρούσης η συζήτηση για οποιοδήποτε άνοιγμα μέσα στον Μάρτιο

Πελώνη: Δεν είναι της παρούσης η συζήτηση για οποιοδήποτε άνοιγμα μέσα στον Μάρτιο

Ξεκαθάρισε ότι το άνοιγμα των δραστηριοτήτων «θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων». Προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ότι υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση πατώντας στην ψυχολογική κόπωση, την οργή αλλά και την κούραση που υπάρχει για τα περιοριστικά μέτρα.

Πορεία Πανδημίας

Η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας για την πανδημία μίλησε με στοιχεία και συγκεκριμένα είπε οτι στις 10 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν 1.496 κρούσματα και οι διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν 284 και στις 10 Μαρτίου φτάσαμε τις 3.215 νέα κρούσματα και τους 445 διασωληνωμένους.

Ως εκ τούτου, εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκρατημένη εξηγώντας ότι με τα νούμερα της πανδημίας αυτή τη στιγμή δεν είναι της παρούσης το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

«Υπάρχει τεράστια πίεση αυτή τη στιγμή στο σύστημα Υγείας, γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, ανοίγουν συνέχεια κλίνες ΜΕΘ και υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Θα ληφθεί όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί», είπε. «Υπάρχει μεγάλη μεταδοτικότητα λόγω του καιρού και λόγω όλων αυτών των συγκεντρώσεων», σημείωσε επικαλούμενη συγκριτικά στοιχεία με κρούσματα και διασωληνωμένους από το «δέχομαι το ρίσκο» του Αλέξη Τσίπρα έως σήμερα.

Δώσαμε έναν οδικό χάρτη για το ποια είναι η επόμενη μέρα όταν μπορέσουμε να μειώσουμε το επιδημιολογικό φορτίο, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα πάντα είναι υπό την αίρεση της εξέλιξης της πανδημίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», σχολίασε τις εικόνες που είδαμε χθες στη Νέα Σμύρνη, ρίχοντας σαφείς αιχμές κατά του Σύριζα για όσα διαδραματίστηκαν κατηγορώντας τον οτι δεν έχει πολιτικό αφήγημα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση «υποδαυλίζει την κοινωνική ταραχή πατώντας στην ψυχολογική πίεση των πολιτών από τα περιοριστικά μέτρα ώστε να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη και να βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα.»

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριφέρεται σαν κόμμα του 3% και πρόσθεσε ότι τα συνθήματά του, θυμίζουν τις καταστάσεις του 2008 και του 2011. «Δεν μπορεί η χώρα να γυρίσει σε αυτές τις καταστάσεις», σημείωσε η κ. Πελώνη.

Σε ερώτηση για το αν η βία γεννά βία δήλωσε οτι δεν γίνεται να συγκρίνουμε την αστυνομία με όσιυς προκαλούν επεισόδια, δεν γίνονται να εξισώνονται τα όργανα επιβολής του νόμου με «μπαχαλάκηδες» υπάρχουν νόμοι και κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται, πρόσθεσε.

«Ένα μεμονωμένο περιστατικό αστυνομικής βίας το οποίο διερευνάται, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για να καίγεται η πόλη, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για να γεμίζουν τα νοσοκομεία, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι γιατί δέχονται κάποιοι το ρίσκο», τόνισε η κ. Πελώνη.

Παρέλαση

Ειδικά για την 25η Μαρτίου και το ερώτημα εάν θα γίνει φέτος παρέλαση, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι υπάρχει οργάνωση για τη συγκεκριμένη ημέρα, ωστόσο δεν θα ήθελε να πει περισσότερα.

 



via Ειδήσεις https://ift.tt/3t9mAIj
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη