Ο Πολάκης έχασε τις νομαρχιακές του ΣΥΡΙΖΑ, εμφύλιος μεταξύ κομματικών και όσων θέλουν διεύρυνση

Ο Πολάκης έχασε τις νομαρχιακές του ΣΥΡΙΖΑ, εμφύλιος μεταξύ κομματικών και όσων θέλουν διεύρυνση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εσωκομματική "μάχη" στις Νομαρχιακές συνδιασκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ολοκληρωθεί το επόμενο σαββατοκύριακο, όταν αναμένεται να έχουν αποπερατωθεί όλες οι συνδιασκέψεις.

Οι εκλογές νέων νομαρχιακών επιτροπών στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική συμμαχία το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν τουλάχιστον επεισοδιακές με αποκορύφωμα στην οργάνωση της Κυψέλης κάποια στελέχη να έρθουν στα χέρια.

Ενδεικτικό στοιχείο που δίνει την τάση δεν είναι μόνον αυτό. Αρκεί να αναφερθεί ότι η κίνηση μελών στα Χανιά του Παύλου Πολάκη υπέστη ήττα.

Αναλυτικότερα, στα Χανιά, εκεί δηλαδή όπου ο Παύλος Πολάκης κέρδισε την έδρα στερώντας τη τον Ιούλιο του 2019 από τον Γιώργο Σταθάκη, ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε κατά κράτος, χάνοντας τον έλεγχο της νομαρχιακής, με ποσοστό συντριπτικό 70-30 καθώς η υποψήφιά του έλαβε 35 ψήφους έναντι 150 που πήρε ο νυν γραμματέας της Νομαρχιακής.

Για την ώρα οι δυο κραταιές εσωκομματικές ομάδες " Ομπρέλα", η συγχώνευση δηλαδή των 53 με κομματικούς κλπ μαζί με την "κίνηση μελών", η ομάδα δηλαδή των προεδρικών Σπίρτζη, Παππά, Ζαχαριάδη, δίνουν μάχη επικράτησης, όπου κυρίως στην Αττική είναι αμφίρροπη και σκληρή ιδίως σε Ανατολική Αττική, Βόρεια Αθήνα, Α΄ Αθήνας, Πειραιά και Δυτική Αττική.

Βγήκαν τα μαχαίρια

Η μάχη ήταν σφοδρή.

Στην Ανατολική Αττική η προεδρική κίνηση μελών κατέγραφε σαφές προβάδισμα ενώ σημαντικό ρόλο είχε ο Σπίρτζης που θέλει διακαώς τη διεύρυνση του κόμματος. Στη Βόρεια Αθήνα η ομπρέλα καταγράφει μεγάλη δυναμική έχοντας εξασφαλίσει 24 στα 41 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και καλή καταγραφή των παλαιών ανανεωτικών υπό το Δημήτρη Παπαδημούλη.

Η μεγάλη αντιπαράθεση φαίνεται να καταγράφηκε στην Α΄ Αθηνών με μεγάλο καυγά στην Οργάνωση της Κυψέλης με επεισόδια που διέρρευσαν ακόμα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πλευρά των πασοκογενών καταγγέλλει αποκλεισμούς 125 μελών στην Οργάνωση Εξαρχείων και αλλού και μάλιστα όπως αναφέρουν δεν έγιναν δεκτές εγγραφές νέων μελών για να μη χάσει τους συσχετισμούς η «Ομπρέλα».

Πάντως, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακοινώνει αποτελέσματα, παρά μόνο με αλφαβητική σειρά όσους έχουν εκλεγεί ήδη, εντός του κομματικού μηχανισμού επικρατεί αναβρασμός καθώς οι Νομαρχιακές Επιτροπές θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές στη μάχη ελέγχου που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κουμουνδούρου.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3r6rR30
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη