Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία, γεμάτες ΜΕΘ και διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες, έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο Πατούλης

Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία, γεμάτες ΜΕΘ και διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες, έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο Πατούλης

Μέχρι αυτή την ώρα 61 ιδιώτες γιατροί (μέλη του ΙΣΑ) έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές.

Για αύριο Δευτέρα μετατίθενται οι τελικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, προκειμένου να συνδράμουν την τιτάνια προσπάθεια που δίνουν οι γιατροί του ΕΣΥ στα νοσοκομεία τα οποία ασφυκτιούν. Εν τω μεταξύ ο Γιώργος Πατούλης βλέποντας τη δραμνατική κατάσταση συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη.

Στα όρια του το ΕΣΥ

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, καλεί τον υπουργό Υγείας να προχωρήσει σε επίταξη του ιδιωτικού τομέα τόσο σε υποδομές όσο και ανθρώπινο δυναμικό.

«Περιμένουν μέρες να βρεθεί κλίνη ΜΕΘ. Αδειάζει ένα κρεβάτι και περιμένουν πάνω από 50 διασωληνωμένοι στη λίστα. Ποιος να πρωτοεξυπηρετηθεί;

Δεν επιτρέπεται νοσοκομείο όπως της Νίκαιας με 160 ασθενείς κορωνοϊού να μην διαθέτει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ Covid», τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος και υπογραμμίζει πως «στο Αλεξάνδρας τα χειρουργεία και η καρδιολογική κλινική γέμισαν με διασωληνωμένα περιστατικά κορωνοϊού περιμένοντας το ΕΚΑΒ να τους παραλάβει, ενώ σε ό,τι αφορά το Σισμανόγλειο δήλωσε πως «οι διασωληνωμένοι ασθενείς περιμένουν, όσοι τα καταφέρουν, τη λειτουργία της αίθουσας ανάνηψης ως ΜΕΘ».

Η κατάσταση στις ΜΕΘ:

Σισμανόγλειο: Γεμάτη ΜΕΘ
Αγία Όλγα: Γεμάτη ΜΕΘ
ΚΑΤ: Μία κλίνη διαθέσιμη
Γεννηματάς: Γεμάτη ΜΕΘ
Ερυθρός Σταυρός: Γεμάτη ΜΕΘ
Νίμιτς: Γεμάτη ΜΕΘ
Ελπίς: Γεμάτη ΜΕΘ
Ευαγγελισμός: Δύο κλίνες κενές
Σωτηρία: Δύο κλίνες κενές
Ασκληπιείο: Γεμάτη ΜΕΘ
Τζάνειο: Γεμάτη ΜΕΘ
Αττικό: Γεμάτη ΜΕΘ
Θριάσιο: Γεμάτη ΜΕΘ

Έκτακτη σύσκεψη των επιστημονικών εταιριών για την ενσωμάτωση των ιδιωτών ιατρών στο ΕΣΥ συγκαλεί ο Προέδρος του ΙΣΑ

patoulis1

Ο ΙΣΑ συνεχίζει την προσπάθεια για τη συσπείρωση του Ιατρικού κόσμου ενάντια στην πανδημία.
Ο Προέδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Επιστημονικών Εταιριών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας, αύριο στις 10π.μ., με θέμα την περαιτέρω ενσωμάτωση των ιδιωτών ιατρών στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Μέχρι αυτή την ώρα 61 ιδιώτες γιατροί μέλη του ΙΣΑ έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές.
Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ τίθενται σύσσωμα στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας για να συνδράμουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση. Όλοι μαζί ενωμένοι θα συμβάλλουμε στην αναχαίτιση της πανδημίας και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτή την ώρα η σκέψη όλων μας είναι στους ασθενείς που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Η κριτική και η εσωστρέφεια είναι για την επόμενη ημέρα. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιδιώτες γιατροί το κρίσιμο αυτό διάστημα έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την ΠΦΥ, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση ενάντια στην πανδημία.

Με ενότητα και ομοψυχία θα δώσουμε τη μάχη για τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα», τονίζει ο Προέδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.

Παγώνη: Εφημερία πολέμου χωρίς ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Γεννηματάς και διασωληνωμένους σε απλές κλίνες

pagoni

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 η κ. Παγώνη ανέφερε: "Βγήκαμε από μια εφημερία πολέμου, μπήκαν ράντζα, ενώ στη ΜΕΘ είναι κατειλημμένα όλα τα κρεβάτια".

Ακόμη, ανέφερε ότι υπήρχαν διασωληνωμένοι ακόμα και σε απλές κλίνες με παρακολούθηση από εντατικολόγους μέχρι να μεταφερθούν σε κλίνες ΜΕΘ Covid.

Σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη, 12 άτομα ήταν να μεταφερθούν σε ΜΕΘ αλλά είναι αδύνατον να μεταφερθούν όλοι.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι άλλη μια παθολογική κλινική στο Γεννηματάς θα μετατραπεί σε κλινική Covid με 65 κρεβάτια.

Ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξη του τόνισε οτι αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσει το όπλο της επίταξης

mitso1

Ο πρωθυπουργός υπερασπίζεται τις πολιτικές επιλογές του στο θέμα της επίταξης του ιδιωτικού ιατρικού τομέα, λέγοντας οτι "εάν είχαμε σπεύσει να κάνουμε αυτό που ζητούσε η αντιπολίτευση από τον περασμένο Απρίλιο, θα είχαμε κάνει επιτάξεις χωρίς να τις χρειαζόμασταν τότε, ξοδεύοντας δεκάδες εκατομμύρια. Όμως τώρα που απαιτείται η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, προχωράμε σε πρώτη φάση σε συνεργασία μαζί του".

«Προτιμούμε πάντα ως πρώτο βήμα τη συνεργασία. Διότι καταλαβαίνετε και εσείς ότι η επίταξη μπορεί να είναι μια έννοια νομικά ισχυρή, αλλά όταν ζητάμε από έναν γιατρό να παρέχει τις υπηρεσίες του, δεν αρκεί μόνο να τον υποχρεώνουμε. Πρέπει να τον εμπνεύσουμε και να το κάνει. Αν όμως χρειασθεί να χρησιμοποιήσω και το ύστατο συνταγματικό εργαλείο που έχω στη διάθεσή μου, αυτό της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, θα το κάνω», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξηγεί ότι η στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας στηρίζεται σε δυο πυλώνες: Πρώτον, στην περαιτέρω ενίσχυση του Συστήματος Υγείας με την αντιμετώπισης της διασποράς και αυξημένα τεστ, και δεύτερον στη μερική αποσυμπίεση "με μέτρα που θα δίνουν στους πολίτες μια ανάσα ελευθερίας". Προαναγγέλλει επίσης ρυθμίσεις για σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου ως πρώτο βήμα απελευθέρωσης της οικονομικής δραστηριότητας.

KIKILIAS

Κικίλιας - «Δε μπορώ να φανταστώ γιατρό που έχει δώσει όρκο να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει»

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε εκτάκτως το βράδυ του Σαββάτου το νοσοκομείο "Γεννηματάς", όπου έκανε δηλώσεις λίγο πριν την επίταξη των ιδιωτών γιατρών

Σήμερα εφημερεύει το Νοσοκομείο «Γεννηματάς» και όπως βλέπετε είναι όλοι εδώ: Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, Διοικητές, νοσηλευτές και γιατροί δίνουν μια τεράστια μάχη.

Χθες, στην Αττική έγιναν 172 εισαγωγές περιστατικών COVID. Θα δούμε πώς θα βγει η σημερινή εφημερία.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τις συγκλονιστικές προσπάθειες τις οποίες κάνουν και να πω ότι στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς. Τους ευχαριστώ όλους: τους ιατρούς και νοσηλευτές του Ε.Σ.Υ., των στρατιωτικών νοσοκομείων και των ιδιωτικών θεραπευτηρίων που είναι όλοι σε αυτή τη μάχη. Είναι πλέον ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που τους περιλαμβάνει όλους.

Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από όλα και απ' όλους. Αυτή τη μάχη θα τη δίνουμε καθημερινά, θα είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, στις εφημερίες. Θέλω να την κερδίσουν γιατί το αξίζουν οι συμπολίτες μας που έχουν προσπαθήσει πολύ για περισσότερο από έναν χρόνο.

Τέλος, θέλω να πω ότι δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή τη μάχη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Υπουργός Υγείας είχε επισκεφθεί το Γεννηματά σε μια βάρδια δύσκολη μάλιστα που ξεκίνησε με καλυμμένα όλα τα κρεβάτια σε απλές κλίνες και ΜΕΘ. Μέσα σε λίγες ώρες το Σάββατο έγιναν 58 διακομιδές ύποπτων περιστατικών, κάτι που σημαίνει ότι η νύχτα θα είναι δύσκολη.



via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/3lzuHeZ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη