Νικολάου για Κουφοντίνα: Θα κάνουμε τα πάντα για να μην πεθάνει - Θα μπορούσε να κάνει αίτημα αποφυλάκισης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Νικολάου για Κουφοντίνα: Θα κάνουμε τα πάντα για να μην πεθάνει - Θα μπορούσε να κάνει αίτημα αποφυλάκισης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

«Το Σεπτέμβριο του 2021 ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπορεί να κάνει αίτηση απόλυσης, κατοχυρώνεται το δικαίωμά του, γιατί κάνει απεργία πείνας;» διερωτήθηκε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, θα μπορούσε να έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη από την πρώτη στιγμή, και να μην κάνει απεργία πείνας» πρόσθεσε η κ. Νικολάου.

«Είναι στα χέρια του η ζωή του. Εφόσον θεωρεί ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος, γιατί δεν προσφεύγει στη δικαιοσύνη για να δικαιωθεί; Παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από γιατρό και νοσοκόμο, ως ΓΓ. είμαστε πάνω από τον κρατούμενο» τόνισε η ΓΓ.

Όπως είπε η Σοφία Νικολάου ο Κουφοντίνας δεν σιτίζεται αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει διάταξη Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Λαμίας με την οποία αν χρειαστεί θα υπάρξει παρέμβαση από γιατρούς για να διασωθεί η ζωή του. Είναι σε σταθερή κατάσταση αυτή τη στιγμή, έχει επαφή με το περιβάλλον.

«Το 2015 ο Κουφοντίνας δεν ήθελε να γυρίσει στον Κορυδαλλό (…) Δεν μπορεί να γυρίσει, ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων, όσοι βαρυποινίτες έχουν απομείνει θα φύγουν» ξεκαθάρισε η ΓΓ. Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Κούρτοβικ: Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι λίγο πριν το κώμα

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι λίγο πριν το κώμα, βρίσκεται στα όρια ζωής και θανάτου» είπε μιλώντας νωρίτερα στο OPEN η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ.

«Η απεργία πείνας είναι δικαίωμα του κρατούμενου που προβλέπεται από το σωφρονιστικό κώδικα, δεν έχει άλλο τρόπο να διεκδικήσει την άσκηση των δικαιωμάτων του» είπε μεταξύ άλλων η Ιωάννα Κούρτοβικ, επισημαίνοντας ότι «η πολιτεία εκβιάζει».

Η Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, σε χθεσινή ανακοίνωση απάντησε στη συνήγορο του Δημήτρη Κουφοντίνα ότι έχει κοινοποιήσει τα έγγραφα με τα οποία ο κρατούμενος θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, για τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό αντί των φυλακών Δομοκού.

«Είναι ψέμα, δεν μου έχουν κοινοποιηθεί οι αποφάσεις, αλλά χαρτιά που παραπέμπουν στις αποφάσεις, είναι μία σφραγίδα, δεν είναι απόφαση, δεν υπάρχει αριθμός, υπογραφές και δεν υπάρχει κυρίως το σκεπτικό» είπε σήμερα η Ιωάννα Κούρτοβικ. «Δεν υπάρχει απόφαση να προσβάλλουμε αν δεν έχουμε το σκεπτικό. Είναι εμπαιγμός δικός μου και του κρατούμενου. Ψεύδονται όταν λένε ότι ο νόμος λέει ότι δεν επιτρέπεται η μεταγωγή του στον Κορυδαλλό. Έχουμε απευθυνθεί στον Άρειο Πάγο, στο Συμβούλιο Επικρατείας, στην εισαγγελία της Λαμίας».

Τσιάρας: Δεν είναι δυνατόν ποτέ κανείς να εκβιάζει για το πού θα βρίσκεται φυλακισμένος

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα χαρακτήρισε τη θέση του ως «ιδιαίτερη και λεπτή».

«Δεν είναι δυνατόν ποτέ κανείς να εκβιάζει για το πού θα βρίσκεται φυλακισμένος», τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, συμπληρώνοντας πως «πολύ περισσότερο όταν το 2015 ο ίδιος δεν ήθελε να βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού και τώρα θέλει».

Ο Κώστας Τσιάρας σημείωσε ότι, «υπήρξαν οι απαντήσεις από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και πλέον ο κρατούμενος «έχει τη δυνατότητα να ασκήσει τα ένδικα μέσα».

«Λυπάμαι γιατί ένα τέτοιο ζήτημα παίρνει τέτοια έκταση στο δημόσιο διάλογο», σχολίασε, τονίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν κάποιοι να ψάχνουν να βρουν πού είναι το κράτος δικαίου και από την άλλη τον εκβιασμό κάποιου που για τους δικούς του λόγους θέλει να βρίσκεται στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα».

«Σε έναν τέτοιο εκβιασμό αυτός που πρέπει να υποχωρήσει είναι η κυβέρνηση και όχι ένας καταδικασμένος απεργός πείνας που αν θέλει, μπορεί να σταματήσει την απεργία;», διερωτήθηκε ο Υπουργός.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3uOcVIQ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη