Παραιτήθηκε ο Στάθης Λιβαθινός από τo Εθνικό θέατρο

Παραιτήθηκε ο Στάθης Λιβαθινός από τo Εθνικό θέατρο

Την παραίτησή του από την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου υπέβαλε σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Στάθης Λιβαθινός.

Η παραίτηση ήρθε μετά από καταγγελίες σπουδαστών για πρακτικές διδασκαλίας κατά τις οποίες παρατηρήθηκε αυταρχική συμπεριφορά ακόμα και με ομοφοβικά σχόλια εναντίον τους.

Συγκεκριμένα σε επιστολή τους Σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου έκαναν λόγο για κακοποιητικές συμπεριφορές:

Στην επιστολή ανάμεσα σε άλλα έγραφαν:

«Εμείς οι ίδιες και οι ίδιοι, άλλες περισσότερο, άλλοι λιγότερο, άλλοι ευτυχώς καθόλου, έχουμε βιώσει αντίστοιχα περιστατικά - τα οποία δυστυχώς δεν έχουμε μπορέσει να αρθρώσουμε λόγω φόβου μήπως εμείς κάτι δεν καταλάβαμε καλά και μήπως μελλοντικά στιγματιστούμε. Αυτό που έγινε μας δίνει ελπίδα ότι κάτι αλλάζει: η "άγνοια" ενός νέου φοιτητή δεν μπορεί να δίνει πάτημα σε διδάσκοντες να συμπεριφέρονται ως αυθεντίες, κακοποιητικές συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές ως μέθοδοι εκπαίδευσης ή ως τεχνικές εξάσκησης νέων δημιουργών. Η βία είναι βία».

Ο κ. Λιβαθινός ήταν πριν από τον Δημήτρη Λιγνάδη Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Σε λίγη ώρα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από το Εθνικό.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3dZGbXf
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη