Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" ζητά η αντιπολίτευση

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την

Σύμφωνα με το εισηγητή του Σύριζα Σ. Φάμελλο τέθηκε σοβαρότατο ζήτημα νομιμότητας, καθώς το νομοσχέδιο παραβιάζει πληθώρα διατάξεων του Συντάγματος αλλά και του ευρωπαϊκού Δικαίου.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά την τροποποιημένη σύμβαση για τη μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής στην «Ελληνικός Χρυσός», ζήτησαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του Μέρα 25, κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Σύμφωνα με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, υπάρχει σοβαρότατο ζήτημα νομιμότητας, καθώς το νομοσχέδιο παραβιάζει πληθώρα διατάξεων του Συντάγματος αλλά και του ευρωπαϊκού Δικαίου. «Πρόκειται για τη χειρότερη μορφή αποικιοκρατικής σύμβασης», είπε απευθυνόμενος στον παριστάμενο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα. Μάλιστα, ο κ. Φάμελλος υποστήριξε ότι για όσους από την κυβέρνηση την υπογράφουν, «τίθεται θέμα παράβασης καθήκοντος και απιστίας κατά του Δημοσίου».

«Παραδίδεται πολύτιμος ορυκτός πλούτος, βορά στις ορέξεις της κερδοφορίας μιας πολυεθνικής επιχείρησης», είπε ο Γιάννης Δελής από το ΚΚΕ, ενώ ο Κρίτων Αρσένης από το ΜέΡΑ25, υποστήριξε ότι «υπάρχει σαφής παράβαση καθήκοντος, γι ´αυτό πρέπει να αποσυρθεί».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ,ανέφερε ότι η σύμβαση εξυπηρετεί καλύτερα το δημόσιο συμφέρον από την αρχική σύμβαση. «Μέσα από την κύρωση της παρούσας σύμβασης, επιτυγχάνεται αύξηση των άμεσων εσόδων του Δημοσίου, διπλασιασμός των άμεσων αλλά και των έμμεσων θέσεων εργασίας στην περιοχή, ενώ αυξάνουν τα αντισταθμιστικά οφέλη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και προστατεύεται το περιβάλλον», τόνισε ο κ. Σκρέκας.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2OAA5lw
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη