Εφημερίες νοσοκομείων σε τεντωμένο σχοινί, τι λένε στο Dnews οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής

Εφημερίες νοσοκομείων σε τεντωμένο σχοινί, τι λένε στο Dnews οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής

Εκτός ορίων έχει τεθεί πλέον η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής όπου ασθενείς κορονοϊού διασωληνώνονται στα «ράντζα» ενώ σύμφωνα με καταγγελίες εργαζόμενων, εξαιτίας αυτών των συνθηκών καταγράφονται πλέον και απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Dnews, οι διοικήσεις και το προσωπικό των ιδρυμάτων κατατείνουν στο ίδιο συμπέρασμα, ότι η πανδημία δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορύφωση της και πως οι επόμενες μέρες θα είναι πιο δύσκολες.

«Χάσαμε δύο ανθρώπους, μια πριν από πέντε μέρες κι άλλος ένας στο προηγούμενο κύμα. Εν τέλει, δεν έχει σημασία πότε «έφυγαν» αλλά το ότι δεν υπήρξαν κρεβάτια στις εντατικές για να τους βάλουμε όταν έπρεπε» λέει ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο «Λαϊκό» νοσοκομείο Τάσος Αντωνόπουλος και συνεχίζει: «Τώρα που μιλάμε έχουμε δυο άτομα με απλό αναπνευστήρα. Αυτή η κατάσταση επικρατεί τις τελευταίες 15 ημέρες. Σε κάθε γενική εφημερία κάνουμε έκκληση προς το υπουργείο. Αυτή την στιγμή υπάρχουν 90 άτομα στο λεκανοπέδιο που χρειάζονται κρεβάτι ΜΕΘ και έτσι όπως πάμε ο αριθμός των διασωληνωμένων θα ανέλθει από τους 700 στους 800».

Ο κ. Αντωνόπουλος χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη «να ανοίξει τώρα ο ιδιωτικός τομέας και να δώσει 90-100 κρεβάτια ΜΕΘ», υπογραμμίζοντας πως στο «Λαϊκό» έχουν καταληφθεί και τα 90 κρεβάτια Covid 19.

 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Γενικό Κρατικό

Ανάλογη εικόνα διαπιστώνεται και στο Γενικό Κρατικό «Γ. Γεννηματάς».

Ο γ.γ. των υγειονομικών Σπύρος Αδαμόπουλος δηλώνει, μεταξύ άλλων: «Το νοσοκομείο είναι γεμάτο, το Σάββατο η εφημερία μας ήταν τραγική, υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, περίπου 10 τον αριθμό, καθώς και οι 16 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες.

Τον περασμένο Οκτώβριο ξεκινήσαμε τη μονάδα Covid με 35 κρεβάτια και τώρα έχουμε φτάσει τα 170. Αναμένεται δε να προσθέτουν για την αντιμετώπιση των περιστατικών επιπλέον κλινικές, όπως η Β' ορθοπεδική». Κατά τον κ. Αδαμόπουλο απαιτούνται νέες προσλήψεις προσωπικού όπως και πρόσθετα κονδύλια για υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

«Όλοι μας καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες. Είναι τραγικό για τον ασθενή που νοσεί βαρέως, να διασωληνώνεται στο ράντζο κι άλλο τόσο δύσκολο για τον γιατρό και τον νοσηλευτή να προσπαθεί να τον κρατήσει στη ζωή σε εκτός ΜΕΘ συνθήκες» αναφέρει.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 2

Θριάσιο

Στο δε Θριάσιο το οποίο είχε «κλείσει» την περασμένη εβδομάδα αδυνατώντας να νοσηλεύσει ασθενείς με κορονοϊό, η πληθώρα των περιστατικών αναπέμπει στη λειτουργία στρατιωτικού νοσοκομείου σε περίοδο πολέμου. Ο Γ. Γαλανόπουλος, εκπρόσωπος των εργαζόμενων, παραθέτει τα εξής:

«Χθες νοσηλεύσαμε 6 άτομα εκτός ΜΕΘ, εκ των οποίων τα 4 με κορονοϊό. Παρ όλο που εξακολουθούμε να έχουμε ασθενείς οι οποίοι διασωληνώνονται και δεν μπορούν να βρουν κρεβάτι ΜΕΘ, εν τούτοις ακόμα το υπουργείο Υγείας δεν έχει επιτάξει σε ευρεία κλίμακα τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Στην Αθήνα υπάρχουν περίπου 200 τέτοιες κλίνες στα μεγάλα ιδιωτικά και αν δεν ενεργοποιηθούν αμέσως, θα θρηνήσουμε θύματα».

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 3

«Καμία διακοπή»

Όσον δε για τις καταγγελίες περί διακοπής της χθεσινής εφημερίας στο «Λαϊκό» η διοίκηση τοποθετήθηκε νωρίτερα αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. «Η εφημερία 23-24/03/2021 του ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ», για τη διαχείριση ασθενών Covid, ξεκίνησε με 19 κενές κλίνες σε σύνολο 86 απλών κλινών Covid που διαθέτει το Νοσοκομείο μας, ενώ κατά τη διάρκεια της εφημερίας έγιναν 8 εξιτήρια… Έγιναν 35 εισαγωγές ασθενών, Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Covid σε ασφαλείς συνθήκες…Ουδέποτε διακόπηκε η εφημερία» και « αναληθώς αναφέρεται ότι ζητήθηκε προστασία από υποστηρικτικά μέσα».



via Ειδήσεις https://ift.tt/3vVaVzm
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη