Ο νέος χάρτης του ECDC: Στο «κόκκινο» όλη η Ελλάδα

Ο νέος χάρτης του ECDC: Στο «κόκκινο» όλη η Ελλάδα

Σύμφωνα με τον ECDC, στη χώρα μας τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού κυμαίνονται από 50 έως 150 και ο δείκτης θετικότητας είναι 4% και πάνω, τις τελευταίες 14 ημέρες.

«Κοκκίνισε» ολόκληρη η Ελλάδα στον αναθεωρημένο χάρτη με την επιδημιολογική εικόνα της Ευρώπης, που εκδίδει κάθε Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC). Ο χάρτης αφορά τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας.

Το κόκκινο χρώμα σημαίνει ότι στη χώρα μας τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού κυμαίνονται από 50 έως 150 και ο δείκτης θετικότητας είναι 4% και πάνω, τις τελευταίες 14 ημέρες.

Στο δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα βρίσκεται στο «κίτρινο» όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Δηλαδή, στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας είναι ίσος ή μεγαλύτερος από το όριο συναγερμού του 4%.

deiktis thetikotitas evropi pigi ecdc

Δείτε περισσότερα στο news4health



via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/2OE0n6Y
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη