Χρηστίδης: Η παραβίαση των μέτρων από «νονούς και παραγιούς» υπερβαίνει τα εσκαμμένα και την υπομονή μας

Χρηστίδης: Η παραβίαση των μέτρων από «νονούς και παραγιούς» υπερβαίνει τα εσκαμμένα και την υπομονή μας

Στη χθεσινή του παρέμβασή στο δελτίο ειδήσεων του ΚΟΝΤRΑ Channel και στο δημοσιογράφο, ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής κ. Χρηστίδης προσδιόρισε την ασφυκτική πίεση που βιώνει το ΕΣΥ καθώς και την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Συγκεκριμένα όπως είπε:

«Στη χθεσινή τηλεσυζήτηση του Κινήματος Αλλαγής με γιατρούς και νοσηλευτές επιβεβαιώθηκε η τραγική κατάσταση των νοσοκομείων μας. Όλη αυτή την περίοδο η Κυβέρνηση δεν έκανε καμία προετοιμασία, δεν έκανε τίποτε για να στηρίξει το ΕΣΥ, δεν αξιοποίησε ούτε καν την «μαύρη εμπειρία» της Θεσσαλονίκης. Εν μέσω πανδημίας έγιναν μόνο προσλήψεις εκτάκτων ορισμένου χρόνου που στην μεγάλη πλειοψηφία τους δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των Νοσοκομείων. Τα στελέχη της Κυβέρνησης εξαντλούνται σε «προφητείες» για το πότε θα «ανοίξουμε». Μια κουρασμένη και απογοητευμένη κοινωνία χάνει όλο και πιο πολύ την εμπιστοσύνη της όταν βλέπει από τη μία την ανικανότητα της Κυβέρνησης και από την άλλη την τεχνητή όξυνση που διχάζει ειδικούς και πολίτες. Αποτέλεσμα: η κρίση εμπιστοσύνης διευρύνεται. Είναι ώρα να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα» επεσήμανε ο Παύλος Χρηστίδης.

«Η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί ενιαίο σχεδιασμό με συντονιστικό κέντρο και δράση. Οι προτάσεις και θέσεις που κατέθεσε η Πρόεδρος σε 3 επίπεδα για την επίτευξη του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος, ας αποτελέσει πεδίο προτάσεων υιοθέτησης από την κυβέρνηση, πριν είναι αργά.

Με αφορμή την ανακοίνωση του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, από τον κ. Μητσοτάκη στο CNN, δύο πράγματα συμβαίνουν: 'H το Νοέμβριο κακώς έκλεισε η οικονομία και επιβλήθηκαν μέτρα χωρίς αποτέλεσμα, ή τώρα κακώς λαμβάνονται αυτά τα μέτρα και πάει να ανοίξει η αγορά. Και τα δύο δεν γίνονται να υφίστανται, διότι στην κορύφωση της πανδημίας με αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων, δεν μπορεί να ακούμε -πόσο μάλλον αν συζητάμε- για τέτοιου είδους αντιδράσεις.

Δεν έχει λογική αυτό, διότι ελήφθησαν μέτρα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και φυσικά ο τρόπος με τον οποίο εκφράστηκε σήμερα (σσ χθες) ο κ. Κικίλιας, η δραματική έκκληση για βοήθεια σε γιατρούς και νοσηλευτές υποδηλώνει ότι έχει χαθεί η μπάλα της διαχείρισης» πρόσθεσε ο Παύλος Χρηστίδης.

«Η ζωή των συμπολιτών μας είναι πάνω απ όλα και αυτό σημαίνει ότι η εκάστοτε πολιτική ηγεσία και συγκεκριμένα η ΝΔ θα πρέπει να είναι πάρα πολύ σοβαρή στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την κατάσταση και όχι να εξελίσσεται σε ένα συνονθύλευμα απόψεων, θέσεων, υπουργικών τσιτάτων και «τιτιβισμάτων». Η δε κατάφωρη παραβίαση των μέτρων από «νονούς και παραγιούς», μέτρα που οι ίδιοι ψήφισαν και καλούν τους πολίτες να τα εφαρμόζουν αυστηρά, υπερβαίνουν τα εσκαμμένα και την υπομονή όλων μας. Ας μην ξεχνάμε την Ικαρία με προεξάρχοντα τον Πρωθυπουργό να αψηφά χωρίς ντροπή τα μέτρα και το τελευταίο κρούσμα τον κ. Γεωργιάδη ο οποίος αντί να ζητήσει συγνώμη για το λάθος του, προσπαθεί να βγει και από πάνω σε μία ιστορία η οποία δεν έχει καμία λογική. Μάλιστα ο ίδιος ο εκπρόσωπος της εκκλησίας, Μητροπολίτης Αθηναγόρας υποστηρίζει με έκπληξη ότι δεν έχει ξανακούσει αντίστοιχη άδεια για βάφτιση τέτοιου είδους…» υπογράμμισε ο εκρπόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ.

«Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι έχουν αναβάλει τη ζωή τους τον τελευταίο ένα χρόνο, με γάμους βαφτίσεις και άλλα μυστήρια να μην διεξάγονται λόγω COVID. Η ουσία είναι ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία ειδικά στην Αθήνα δεν επιτρέπουν τέτοια πειράματα και παιχνίδια. Χρειάζονται αποφάσεις και ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους ανθρώπους που δίνουν μάχη στα νοσοκομεία αλλά και επειδή ακριβώς το ΕΣΥ καταρρέει. Εδώ και τώρα ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να επιστρατευτεί και να βοηθήσει. Να ληφθούν αποφάσεις οι οποίες δίνουν διέξοδο. Απέτυχε παταγωδώς η κυβέρνηση. Η καμπάνα χτυπά πολύ καιρό τώρα και στην κυβέρνηση παριστάνουν ότι παίρνουν μέτρα αγνοώντας την πίεση που νιώθουν οι πολίτες μετά από 4 μήνες συνεχόμενου lockdown» κατέληξε ο Παύλος Χρηστίδης.

 



via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/38VN4FF
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη