Στο τραπέζι σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου με αλλαγές στον κωδικό 6 του 13033 - Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση

Στο τραπέζι σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου με αλλαγές στον κωδικό 6 του 13033 - Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση

Το ρεκόρ κρουσμάτων που σημειώθηκε χτες φέρνει συναγερμό σε κυβέρνηση και ειδικούς. Για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων και εμπειρογνωμόνων με πολλές εισηγήσεις να κάνουν λόγο για σκληρό lockdown δύο εβδομάδων τύπου Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή το ΕΣΥ δοκιμάζεται με την πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής να πλησιάζει το 100%. Στις 11:00 στη σύσκεψη των ειδικών θα οριστικοποιηθεί και η τελική εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Μέρος των ειδικών προτείνει το καθολικό σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου με αλλαγές στον κωδικό 6 στο 13033. Το δεύτερο στρατόπεδο εντός της επιτροπής δεν επιθυμεί σκληρότερα μέτρα καθώς θεωρείται ότι ακόμα και με τα ισχύοντα δεν έχει παρουσιαστεί μείωση των κρουσμάτων.

Πληροφορίες για πανεθνικό lockdown

lockdown904

Έτσι, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Βασίλης Κικίλιας αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ειδικά στην Αττική, όπου τα νοσοκομεία δέχονται έντονη πίεση από την αύξηση νοσηλευομένων και διασωληνωμένων με κορωνοϊό.

Το πρωί, πληροφορίες ήθελαν τους ειδικούς της επιτροπής να προβληματίζονται από την κατάχρηση του κωδικού 6, κατά την κατ' εξαίρεση μετακίνηση, κωδικός που, όπως σημειώνουν, συχνά δεν χρησιμοποιείται για άσκηση, αλλά περισσότερο για βόλτα.

Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται πως επανεξετάζεται ακόμη και η διαδημοτική μετακίνηση, καθώς προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι εικόνες συνωστισμού στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, αλλά και σε πάρκα της περιφέρειας.

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού και διασωληνωμένων για το 2021

lockdown207

Το απόγευμα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.353 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμό-ρεκόρ για το 2021, αλλά και 422 διασωληνωμένους σε κλίνες ΜΕΘ. Ο αριθμός αυτός προκύπτει σε μια μέρα όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα τεστ σε ένα 24ωρο από την αρχή της πανδημίας, ήτοι πάνω από 60.000 διαγνώσεις.

Ενδεικτικό της ασφυκτικής κατάστασης στην Αττική είναι το γεγονός πως μόνο στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας καταγράφονται 1.159 κρούσματα κορωνοϊού. Εξ αυτών, 318 εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας και 202 στον Πειραιά. Τριψήφιος αριθμός μολύνσεων σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο και στα βόρεια και δυτικά προάστια των Αθηνών.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3sNmVAf
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη