Νέα Μονάδα του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020

Στην προσπάθεια ενίσχυσης του δικτύου αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ επεκτείνει τη δράση του για πρώτη φορά στη Στερεά Ελλάδα,  ιδρύοντας Πολυδύναμο Κέντρο στη Λαμία. Το Πολυδύναμο Κέντρο έχει βασικό στόχο την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε όλες τις επιμέρους ομάδες εξαρτημένων ατόμων και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Απευθύνεται σε εξαρτημένους από ναρκωτικά, περιστασιακούς χρήστες, χρήστες αλκοόλ, άτομα με διπλή διάγνωση, εξαρτημένους από τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο, κ.α.  

Το Πολυδύναμο Κέντρο παρέχει υπηρεσίες αξιολόγησης και εκτίμησης αναγκών, συμβουλευτικής και κινητοποίησης, βραχείας παρέμβασης, συνεργασίες με Υπηρεσίες Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας (Νοσοκομεία, ΤΟΜΥ, Κέντρα Κοινότητας, κ.α.), παραπομπές σε εξειδικευμένες Υπηρεσίες, όπως Θεραπευτικές Κοινότητες, Προγράμματα Υποκατάστασης, Μονάδες Ψυχικής Υγείας, κ.λπ.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις.

Η λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία, εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Στοιχεία επικοινωνίας:

ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Βασιλικών 20, Τ.Κ.: 35133, Λαμία

Τηλ.: 22310 67885 & 22310 45456

E-mail: pklamia@kethea-exodos.gr

https://www.kethea.gr/

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη