-->

Δικάζεται ο Ματέο Σαλβίνι για τις αποφάσεις του κατά προσφύγων και μεταναστών

Δικάζεται ο Ματέο Σαλβίνι για τις αποφάσεις του κατά προσφύγων και μεταναστών

Σε δίκη παραπέμπεται ο Ματέο Σαλβίνι. Ο ηγέτης της ιταλικής Λέγκα κατηγορείται για στέρηση ατομικής ελευθερίας σε 147 μετανάστες και πρόσφυγες όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Τον Αύγουστο του 2019 ο Σαλβίνι αρνήθηκε να δώσει το αναγκαίο «ελεύθερο» στους επιβαίνοντες στο πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms, οι οποίοι αναγκάσθηκαν να περιμένουν μια εβδομάδα, πριν αποβιβαστούν σε ιταλικό λιμάνι.

Ο δικαστικός του Παλέρμο, αρμόδιος για τις προκαταρκτικές έρευνες, αποφάσισε την παραπομπή σε δίκη του νυν γραμματέα της Λέγκα, για στέρηση ατομικής ελευθερίας 147 μεταναστών και προσφύγων.

Σαλβίνι: «Αμετανόητος» πηγαίνει στο εδώλιο

Οι ακροαματικές διαδικασίες της δίκης Σαλβίνι θα αρχίσουν στις 15 Σεπτεμβρίου. Σχολιάζοντας ο ίδιος ο Ματέο Σαλβίνι, υπογράμμισε μέσω διαδικτύου:

«Παραπέμπομαι σε δίκη επειδή υπερασπίσθηκα την χώρα μου; Θα πάω, λοιπόν, στο δικαστήριο, με ψηλά το κεφάλι, εξ ονόματος όλων».

Η πάγια θέση του Σαλβίνι είναι ότι όλη η κυβέρνηση του τότε πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, συμμεριζόταν την θέση του και ότι είχε ζητήσει σαφείς δεσμεύσεις για ανακατανομή των μεταναστών και προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Open Arms, από την μεριά της, έγραψε στο Twitter: «Είμαστε ευτυχισμένοι και για τους τόσους ανθρώπους που σώσαμε, τα τελευταία χρόνια». Η θέση της ΜΚΟ είναι ότι παραβιάσθηκε η βασική αρχή της διάσωσης ναυαγών, στο βωμό της πολιτικής προπαγάνδας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ



via Ειδήσεις https://ift.tt/2OXMIHX
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->