-->

Σήμερα τα τελευταία self test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές ενόψει Πάσχα

Σήμερα τα τελευταία self test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές ενόψει Πάσχα

Σήμερα, Τετάρτη 21 Απριλίου, παραλαμβάνουν τα τελευταία self tests μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό.  Κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα την Παρασκευή

Σήμερα, Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, παραλαμβάνουν τα τελευταία self tests εκπαιδευτικοί, μαθητές και προσωπικό των σχολείων, προκειμένου να προσέλθουν στα σχολεία την Πέμπτη 22 Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 23/4 οι σχολικές μονάδες διακόπτουν τη λειτουργία τους για τις διακοπές του Πάσχα.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει τα κάτωθι, σχετικά με τη διενέργεια self-tests:

Τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.), οι Λυκειακές Τάξεις των Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις, καθώς και οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα διακόψουν τη λειτουργία τους για τις διακοπές του Πάσχα την Παρασκευή 23/4.

Ως εκ τούτου, οι ομάδες μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού που δικαιούνται δωρεάν self-test, θα πρέπει να παραλάβουν το τελευταίο τεστ ως και σήμερα Τετάρτη 21/4, προκειμένου να προσέλθουν στα σχολεία την Πέμπτη 22/4.

Το δεύτερο δωρεάν αυτοδιαγνωστικό τεστ οφείλουν να παραλάβουν όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας από τα φαρμακεία, να το διενεργήσουν είτε το βράδυ της Τετάρτης ή νωρίς το πρωί της Πέμπτης και να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, προκειμένου να προσέλθουν στα Λύκεια.

Υπενθυμίζεται ότι τo self-test είναι υποχρεωτικό στα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ, στα ΕΠΑΛ, καθώς και στις Λυκειακές Τάξεις των Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις για μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) και τα μέλη του διοικητικού και λοιπού προσωπικού.

Στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων που είναι επίσης ανοιχτές, το self-test είναι υποχρεωτικό για τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ - ΕΒΠ, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό. Για τους μαθητές/-τριες με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, το self-test συνιστάται να διενεργείται εφόσον είναι συμβατό με το βαθμό και το είδος της αναπηρίας ή και της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης του/της μαθητή/-τριας.

Διαδικασία

Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ μπορούν να τα προμηθεύονται οι υπόχρεοι δωρεάν από τα φαρμακεία με τον ΑΜΚΑ τους και μέσω ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, διαβατήριο κτλ). Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει ή συναντά δυσκολία με τον ΑΜΚΑ, παρέχεται η δυνατότητα επίσκεψης σε δομή που εμφανίζεται στη λίστα: https://ift.tt/3uF8TSf

Καμία απουσία σε μαθητές που συνοικούν με ευπαθή άτομα

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύθηκε, καθορίζονται νέες λεπτομέρειες για το τι ισχύει για τους μαθητές που, αν και οι ίδιοι δεν ανήκουν σε ευπαθή ομάδα, συνοικούν με άτομα σε ευπαθείς ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα ΚΥΑ των υπουργείων Παιδείας και Υγείας καθορίζει ότι η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές αυτούς είναι υποχρεωτική, μέχρις ότου εκδοθεί σχετική αιτιολογημένη έκθεση της ειδικής επιστημονικής Επιτροπής που έχει συσταθεί για τον λόγο αυτό, μετά από την υποβολή δικαιολογητικών από πλευράς κηδεμόνων.

Για την πραγματοποίηση της τηλεκπαίδευσης ισχύουν τα όσα καθορίζει ήδη η κείμενη νομοθεσία.

Όσοι μαθητές μένουν μαζί με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν προσήλθαν στο σχολείο και στο μάθημα τρους κανονικά, παίρνοντας απουσίες, τονίζεται οτι αυτές θα διαγραφούν.

Πως κάνουμε το self test

Τα βήματα για το self test

Παρακάτω υπενθυμίζονται τα βήματα για τη δήλωση των self tests.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και εκπαιδευτικοί παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους.

2. Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ θα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή την Δευτέρα το πρωί.

3. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

4. Αν το self-test είναι αρνητικό:

Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.
Για τους εκπαιδευτικούς, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/ τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

5. Αν το self-test είναι θετικό:

Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr
Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3dGtikx
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->